Ιδρύθηκε η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών

Με φόντο την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Σπάρτης

Δευτέρα, 23 Αύγουστος 2021 16:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ιδρύθηκε η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών

Την επίσημη έναρξη των εργασιών της νεοϊδρυθείσας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής «Εταιρείας Σπαρτιατικών Σπουδών» γνωστοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, που αποτελεί την επωνυμία διαδόχου σχήματος της ΑΜΚΕ «Young Empowered Spartans».

Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών είναι ένας καθ’ όλα εθελοντικός οργανισμός, αποτελούμενος από νέους επιστήμονες της Λακωνίας με έδρα την ιστορική πόλη της Σπάρτης. Ο σκοπός της Εταιρείας είναι μη κερδοσκοπικός και κοινωφελής σύμφωνα με το άρθρο 784 του Αστικού Κώδικα και επιδιώκεται αποκλειστικά η ανάπτυξη μορφωτικού, επιστημονικού και ερευνητικού έργου, υπό τη σκέπη των ιδρυτικών αρχών της UNESCO.

Η δράση της Εταιρείας Σπαρτιατικών Σπουδών, εν προκειμένω, συνίσταται στην έρευνα, μελέτη, επικοινωνία και παρέμβαση σε θέματα που αφορούν το ιστορικό παρελθόν και την πολιτιστική κληρονομιά της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής.

Όπως αναφέρει το ΔΣ της Εταιρείας, «οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα, για την αποδοχή της πρόσκλησής μας να αποτελέσει το πρώτο επίτιμο μέλος της Εταιρείας Σπαρτιατικών Σπουδών. Η απόφασή του αυτή ειλικρινά μας τιμά!»

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας ορίζεται ως εξής:
- Αθανάσιος Βλήτας, πρόεδρος
- Ηλίας Αγγελίδης, αντιπρόεδρος
- Κυριάκος Γερμανάκος, γραμματέας
- Αργυρώ Πελάγου, ταμίας
- Μαρία Ράπατα, σύνδεσμος μελών εξωτερικού

Για την παρακολούθηση της δραστηριότητας και των δράσεων της Εταιρείας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
• Facebook: Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών
• LinkedIn: Spartan Studies Society
• Instagram: spartanstudiessociety

Τέλος, για την εγγραφή νέων μελών στην εταιρεία, παρακαλούνται ο/η κάθε ενδιαφερόμενος/η να αποστείλει μήνυμα στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti