«Καθ’ οδόν» στον βυζαντινό Μυστρά

Μια ιδιαίτερη παράσταση χορού το διήμερο 1-2 Σεπτεμβρίου

Παρασκευή, 27 Αύγουστος 2021 16:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Καθ’ οδόν» στον βυζαντινό Μυστρά

Η παράσταση χορού «Καθ’ οδόν» από την καλλιτεχνική ομάδα Quo Vadis θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μμ στον αρχαιολογικό χώρο Μυστρά (πλατεία Κάτω Πύλης).

Ένας ταξιδιώτης φτάνει σε έναν τόπο διαφορετικό. Τον τόπο των καρπών «της ευδαιμονίας». Οι φιλόξενοι κάτοικοί του προσφέρουν τα φρούτα τους σε μία κίνηση καλωσορίσματος. Φρούτα που θολώνουν το παρελθόν και μέλλον, αφήνοντας το παρόν ως τη μόνη κατάσταση για να υπάρχουν. Αποκομμένος από τις αναμνήσεις του και δίχως στόχους και όνειρα, ο ταξιδιώτης γνωρίζει τα πλάσματα αυτού του τόπου, παρασύρεται από την επίκτητη αίσθηση της ευδαιμονίας, μίας αίσθησης που φτιάχτηκε από έναν καρπό παρά ως απόρροια προσωπικής ανάπτυξης και βιωμάτων. Μίας ευδαιμονίας επιφανειακής και εφήμερης καθώς έγκειται απλά στην απουσία σκέψης, προβληματισμού και οράματος. Εκείνης που πολλές φορές ταυτίζεται με την εσωτερική γαλήνη, την ανάγκη απόδρασης από το τόσο δύσκολο και προβληματικό παρόν, εμποτισμένο από ένα βαρύ και ενοχικό παρελθόν που φανερώνει ένα δυστοπικό και σκληρό μέλλον. Ποιά θα είναι η τύχη του ταξιδιώτη άραγε; θα καταφέρει να βρει την δύναμη να δραπετεύσει ή θα μείνει για πάντα δέσμιος του αιώνιου παρόντος;

Ο μύθος των λωτοφάγων και η σύνδεσή του με το παρόν. Μια ιστορία που ξεδιπλώνεται,
αναμειγνύοντας τα όρια ανάμεσα στον μύθο και την σύγχρονη πραγματικότητα και αναζητά τη σοφία και τη γνώση που κουβαλάει ως κληροδότημα – μήνυμα απάντησης στο μεγάλο υπαρξιακό ερώτημα που έθεσε ο Σωκράτης: «ποιος είσαι;».

Η ομάδα χορού Quo Vadis συνδυάζει τα παραστατικά πεδία του σύγχρονου χορού και της μουσικής σε ένα έργο για όλες τις ηλικίες. Τρεις ερμηνευτές και ένας μουσικός επιχειρούν να αφυπνίσουν βιωματικά την ταύτιση του ήρωα του παρελθόντος με τον θεατή του παρόντος. Υπογραμμίζοντας το κοινό βίωμα που παραμένει διαχρονικό και ανεξίτηλο σαν μια ιδιαίτερη πανανθρώπινη σφραγίδα.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και διεξάγεται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας και του ΝΠ Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης.

Διάρκεια έργου: 50 λεπτά

Χρήσιμες πληροφορίες
Οι παραστάσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Σημειώνεται ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Covid-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στον αρχαιολογικό χώρου. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη της εκδήλωσης, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti