Διήμερο εκδηλώσεων για τα «Κάστρεια» στο Γεράκι

Μουσική βραδιά και μουσικο-αφηγηματική δράση

Πέμπτη, 09 Σεπτέμβριος 2021 15:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διήμερο εκδηλώσεων για τα «Κάστρεια» στο Γεράκι

Ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνουν τα «Κάστρεια 2021» με τα οποία ολοκληρώνονται οι θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Γεράκι.

Την Παρασκευή (10/9) και ώρα 9:00 μμ,  το μουσικό σχήμα «Γραμμές» θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Γερακίου για να προτρέψει το κοινό να «πάμε… σαν άλλοτε…», τραγουδώντας παλιά, νοσταλγικά και  ποιοτικά τραγούδια.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών.

Την Κυριακή (12/9), ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του Γερακίου, ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας θα ανοίξει για το κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να ακούσει την αρχαιολόγο και μουσειοπαιδαγωγό Γιάννα Κατσουγκράκη να αφηγείται σε μικρούς και μεγάλους μια «ιστορία σαν παραμύθι» για τον βυζαντινό Μυστρά και τους πρώτους Δεσπότες του. Στη μουσική πλαισίωση της αφήγησης, ο καθηγητής μουσικής κ. Χαράλαμπος Γούλας. Η εκδήλωση, την οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών, έχει ώρα έναρξης 7:00 μμ.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν, ενώ θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti