Η ομάδα «Handle with Care» σε αναζήτηση τρυφερών όπλων στη Βαμβακού

Πως αλλάζει η θέαση ενός χορευτικού σώματος σε εξωτερικό περιβάλλον

Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2021 13:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ομάδα «Handle with Care» σε αναζήτηση τρυφερών όπλων στη Βαμβακού

Το «Handle with Care», μια συλλογικότητα γυναικών – καλλιτεχνών ταξιδεύει προς αναζήτηση τρυφερών όπλων στο βουνό και τη θάλασσα, στη φύση και το περιβάλλον. Η ομάδα «Handle with Care», την περίοδο 2 έως 17 Οκτωβρίου, βρίσκεται στη Βαμβακού Λακωνίας, ακολουθώντας τις πρακτικές της στο φυσικό τοπίο του Πάρνωνα, μέσα στο ίδιο το χωριό και την κοινότητά του, όπου φιλοξενείται από την ομάδα «Vamvakou Revival», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «αναβίωσης του χωριού» που υλοποιείται με την υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η ομάδα έρχεται σε επαφή με τη φύση και δραστηριοποιείται στο περιβάλλον του βουνού, μακριά από το αστικό τοπίο εφαρμόζοντας πρακτικές και οράματα φροντίδας, ενώ παράλληλα εξετάζει τις συνθήκες και δυνατότητες δημιουργίας μακριά από θέατρα, στούντιο, γκαλερί, τοίχους και τετράγωνα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας οι καλλιτέχνιδες έρχονται σε επαφή με την κοινότητα του χωριού και μέσα από τη διάδραση και το διάλογο με τις γυναίκες του τόπου μοιράζονται ιστορίες φροντίδας και μιλούν για τη σχέση τους με το γυναικείο σώμα.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος θα γίνει με μία χορευτική έκθεση ανοιχτή στο κοινό και τους επισκέπτες του χωριού. Η δράση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στις 3:00 μμ και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 11:00 πμ στην πλατεία της Βαμβακούς.

Το «Handle with Care» και η «Vamvakou Revival» καλούν το κοινό να επισκεφθεί τη Βαμβακού και να βρεθεί σε ένα σταυροδρόμι εσωτερικών και εξωτερικών/ φυσικών τοπίων, χορών, ιστοριών, παιχνιδιών, μυστικών, φωνών…

Σημειώνεται πως οι συμμετέχουσες στη δράση έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για τον Covid-19, ενώ τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti