11 + 2 δραστηριότητες για τον 11ο μήνα στη Βαμβακού

Καινοτομία, πολιτισμός, τεχνολογία & φύση τον Νοέμβριο

Πέμπτη, 21 Οκτώβριος 2021 12:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
11 + 2 δραστηριότητες για τον 11ο μήνα στη Βαμβακού

Ο προτελευταίος μήνας του έτους, αλλά και ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Έφτασε η εποχή του χρόνου, όπου παλιά οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών άφηναν τα βουνά και κατευθύνονταν προς τα «χειμαδιά». Η «Vamvakou Revival», όμως, σας καλεί να… πάρετε τα βουνά και να επισκεφθείτε τον Πάρνωνα, συμμετέχοντας σε μια σειρά από φθινοπωρινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες που εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αναβίωσης της Βαμβακούς»  και υλοποιούνται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Κρασί και φαγητό, δύο άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες από το παρελθόν. Την Κυριακή 7/11, ο σεφ του εστιατορίου-καφέ Βουρέϊκο, Σταύρος Γεωργαντάς, ετοιμάζει ένα απολαυστικό μενού με έντονα ελληνικό χρώμα και ο οινολόγος Χρήστος Δημητρακάκης αναλαμβάνει να το συνοδεύσει με αριστουργήματα από τον ελληνικό αμπελώνα.

Στο τέλος του μήνα, την Κυριακή 28/11, η «Vamvakou Revival» και ο φωτογράφος Στέφανος Παπασπυρίδης διοργανώνουν ένα σύντομο και περιεκτικό τρίωρο σεμινάριο για τον επαγγελματικό τρόπο  ανάρτησης φωτογραφιών στα social media.

Τον Νοέμβριο, ακόμα, θα μεταδοθεί το μήνυμα του «καινοτομώ στον τόπο μου, δημιουργώ το μέλλον»! Η ομάδα της «Vamvakou Revival» σε συνεργασία με το «The Tipping Point» καλούν στο V.Lab  και δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους της Βαμβακούς και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στους επισκέπτες του χωριού που ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα (14/11), την οικοτεχνία (20/11) ή ενδιαφέρονται για την αποκέντρωση και τη δραστηριοποίηση στην ύπαιθρο (20/11), να αλληλεπιδράσουν και να θέσουν τα ερωτήματά τους, μέσω online συνάντησης, σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στον τόπο τους και ασχολούνται με την τοπική επιχειρηματικότητα.

Τα προγράμματα του V.Lab για παιδιά συνεχίζονται και εμπλουτίζονται τον Νοέμβριο. Η  αρχή θα γίνει με scratch και οπτικό προγραμματισμό για μαθητές Β’-ΣΤ Δημοτικού σε συνεργασία με τo STEM Academy του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα / Γείτονα) (07/11). Άλλο ένα εργαστήριο ρομποτικής, έρχεται να μυήσει τους συμμετέχοντες στον κόσμο των Lego WeDo (21/11). Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα επιστημονικό εργαστήριο που πιο χωριάτικο δε γίνεται για μικρούς σαπονοποιούς με την Έλενα Παλούμπα (28/11). Μετά από κάθε εργαστήριο του V.Lab, οι συμμετέχοντες μπορούν να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να συζητήσουν σε πραγματικό χρόνο μέσω live session με έναν ειδικό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που εξειδικεύεται στο αντικείμενο του εργαστηρίου μέσω του προγράμματος «The Tipping Point».

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, φέτος, οι εξετάσεις για τη συμμετοχή στα εξωσχολικά προγράμματα του CTY Greece (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά) του Κολλεγίου Ανατόλια, που προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές Β’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου, με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους, φιλοξενούνται στη Βαμβακού και θα διεξαχθούν στις 13 Νοεμβρίου στο V.Lab.

Ο Νοέμβρης κρύβει πολλά για τους μικρούς επισκέπτες του χωριού. Όλη η γη γίνεται ένα παιχνίδι σε ένα πολυ-πολιτισμικό και ξεχωριστό εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών με την εκπαιδευτική ομάδα «Αλκυόνη» (6/11). Σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για τους επισκέπτες της Βαμβακούς από την Καλλιόπη Κουτρουμπή, καλούνται τα παιδιά 6-12 ετών να επιστρέψουν στη Φύση… εικαστικά (14/11). Ένας κρυμμένος κήπος αποκαλύπτεται μέσα από το εκπαιδευτικό θέατρο με την Ελένη Ζαχοπούλου (20/11). Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, οι μικροί επισκέπτες 5-10 ετών ανακαλύπτουν τα μικρά καθημερινά όνειρα τού τώρα, με τη Φλώρα Καλομοίρη (27/11).

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της «Vamvakou Revival».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti