Σχολείο χωρίς θρανία για όλους

Tzakas

Δημιουργική απασχόληση το Σαββατοκύριακο στη Βαμβακού

Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2022 13:24 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σχολείο χωρίς θρανία για όλους

Πώς τα lego μπορούν να γίνουν το σκηνικό ενός παραμυθιού; Πώς τα αντικείμενα–παιχνίδια μπορούν να γίνουν μουσικά όργανα; Πώς τα υλικά που μας δίνει η φύση γίνονται κατασκευές ή δημιουργούν πρωτότυπα παιχνίδια; Πώς τα βιβλία, η μουσική, τα επιτραπέζια γίνονται εργαλείο για τη δημιουργία μίας φανταστικής ιστορίας; Πώς το messy play, ένα εργαλείο πειραματισμού και ελεύθερης έκφρασης, μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα σε αυτό το σχολείο; Πώς ένα σχολείο μετατρέπεται σε ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό περιβάλλον για όλους, και σε χώρο τέχνης και έκφρασης ανοιχτό σε μικρά και μεγάλα παιδιά;

Στη Βαμβακού θα λειτουργήσει ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα, όπου δεν γίνονται μαθήματα και όλα ανατρέπονται. Όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν μια θέση εκεί.

Αυτό το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου, από τις 11:00 έως τις 14:00, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στο σχολείο της Βαμβακούς.

«Στόχος μας, να αξιοποιηθεί δημιουργικά ο χρόνος των παιδιών με άξονα την καλλιτεχνική έκφραση, την οικολογική συνείδηση, την ομαδικότητα και την ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων», επισημαίνουν οι διοργανωτές από την ομάδα «Vamvakou Revival».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους ενώ συνιστάται η χρήση μάσκας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti