«Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό» στην Κοκκινόραχη

Την Κυριακή 26/6 η 6η διοργάνωση

Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2022 16:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό» στην Κοκκινόραχη

Το «6ο Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό» με θέμα «Οι Ρίζες των Ελλήνων» διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόρραχης «Πάρνων». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρα 8:00 μμ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κοκκινόρραχης.

Η σκηνή θα πλημμυρίσει με βλάχικους, σαρακατσάνικους, μικρασιάτικους και ποντιακούς χορούς και σκοπούς. «Πάντα με σεβασμό προς την παράδοση και με μόνο στόχο την προώθηση του πολιτισμού, θα γνωρίσουμε χορούς, τραγούδια, έθιμα και είδη της καθημερινής ζωής των φυλών αυτών» αναφέρουν οι διοργαωνωτές.

Συμμετέχουν τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόρραχης «Πάρνων» ενώ τιμούν με την παρουσία και συμμετοχή τους: ο Όμιλος Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών-Εθίμων «Η Πυρρίχη», το Σωματείο Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση» και ο Καλλιτεχνικός  και Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα».

Την εκδήλωση πλαισιώνει η παραδοσιακή ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα.

Την επιμέλεια-οργάνωση της δράσης έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόρραχης «Πάρνων» σε συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης.

Η τιμή εισόδου ανέρχεται σε 5 ευρώ, ενώ τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση δωρεάν.


φωτο αρχείου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών