«Τζουμέρκα μου περήφανα» τραγούδησαν στον Ορειβατικό Μολάων

Διήμερη εκδρομή στην οροσειρά της Δυτ. Ελλάδος

Τρίτη, 26 Σεπτέμβριος 2023 21:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Τζουμέρκα μου περήφανα» τραγούδησαν στον Ορειβατικό Μολάων

Υπέροχες εικόνες και μαγευτικά τοπία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι συμμετείχαν στο διήμερο πεζοπορίας που οργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ. ΜΝΑ. Λ), το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Μάλιστα, με σύμμαχο τον καλό καιρό, με καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα, τα μέλη και φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου απόλαυσαν το φυσικό περιβάλλον, την ομορφιά της ελληνικής φύσης, βιώνοντας παράλληλα με τον καλύτερο τρόπο, την ανάγκη να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές αλώβητο το φυσικό μας πλούτο.

Αθαμανικά Όρη, λέμε…
Τα Αθαμανικά Όρη, όπως αναφέρει το monemvasianews.gr, ευρύτερα γνωστά ως Τζουμέρκα (τα) ή Τσουμέρκα (η), Τσουμέρνικον (το) κατά τους Βυζαντινούς, ή ακόμα και Κιμμέρια όρη, κατά τον Μάξιμο τον Γεωγράφο, είναι μεγάλη οροσειρά της Δυτικής Ελλάδας, που ουσιαστικά αποτελεί νότιο τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου που υψώνεται μεταξύ των ποταμών Αράχθου και Αχελώου, όπου και η αρχαία Αθαμανία εξ ου και η ονομασία τους. Οι δε κάτοικοι της ορεινής αυτής περιοχής καλούνται Τζουμερκιώτες / Τζουμερκιώτισσες.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση