Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης

Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2023 16:21 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης

Χριστουγεννιάτικη γιορτή συνδιοργανώνουν ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης, η Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της ΙΜ Μονεμβασίας και Σπάρτης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Η εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 5:30΄ μμ στον χώρο του ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γιορτή αποτελεί πρωτοβουλία του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης για την επανασύνδεσή του με την Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος, που είναι η ενορία της συνοικίας της Λάκκας, όπου εγκαταστάθηκαν κι εγκαταβιώνουν οι περισσότεροι γορτυνιακής καταγωγής Σπαρτιάτες.

«Σας καλούμε όλους και όλες να δώσετε το παρόν τόσο για να στηρίξετε την εορτή μας, όσο για να προσεγγίσουμε όλοι μαζί το ορθόδοξο πνεύμα των Χριστουγέννων, μέσα από την ορθόδοξη θεολογία, τη λαϊκή μας παράδοση και τον μουσικό μας πολιτισμό», σημειώνει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο σύλλογος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
- Θεολογική προσέγγιση των Χριστουγέννων, από τον εφημέριο του ναού, αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Κοσμά.
- Πώς γιορτάζονταν τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα στη Γορτυνία, από τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Ιωάννη Μητράκο.
- Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, από την αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Ποτούλα Πασχαλίδη-Τσίτσου. Εμβόλιμα θα γίνουν απαγγελίες 6 ποιημάτων από παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος.
- Ύμνοι των Χριστουγέννων και παραδοσιακά κάλαντα από τον βυζαντινό χορό της Σχολής της ΙΜΜΣ υπό τον χοράρχη Παναγιώτη Χρόνη, πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελίστριας.
- Λόγος πνευματικής οικοδομής από τον  σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti