Το Λακωνικό Ωδείο γιορτάζει 15 χρόνια λειτουργίας

Το Λακωνικό Ωδείο έχει γενέθλια και γιορτάζει τα 15 χρόνια ζωής του, προσκαλώντας μας σε μια διαφορετική Γιορτή της Μουσικής....
Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Λακωνικό Ωδείο γιορτάζει 15 χρόνια λειτουργίας

Το Λακωνικό Ωδείο έχει γενέθλια και γιορτάζει τα 15 χρόνια ζωής του, προσκαλώντας μας σε μια διαφορετική Γιορτή της Μουσικής. Συγκεκριμένα, αύριο στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, το Λακωνικό Ωδείο θα μας ταξιδέψει μουσικά με κομμάτια κλασικής μουσικής και μιούζικαλ, ενώ υπόσχεται μια νοσταλγική αναδρομή στο παρελθόν μέσω των κλασσικών πλέον τραγουδιών του ελληνικού κινηματογράφου.

Συγκεκριμένα, στο κάλεσμά του το Λακωνικό Ωδείο αναφέρει:
«Αγαπητοί μας φίλοι, ήταν Ιούνιος του 1996 όταν στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση για την ίδρυση του Λακωνικού Ωδείου, του ωδείου όλης της Λακωνίας.
Από τότε πέρασαν 15 χρόνια στα οποία προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις και πάνω απ’ όλα την αγάπη μας για τη μουσική να βάλουμε κι εμείς τη δική μας σφραγίδα στα πολιτιστικά πράγματα αυτού του τόπου που τόσο αγαπάμε. Το αν το καταφέραμε, οι μόνοι αρμόδιοι να το κρίνουν είναι οι εκατοντάδες σπουδαστές που πέρασαν από τα χέρια μας, οι 214 πτυχιούχοι μας, οι επιτυχόντες στα μουσικά πανεπιστήμια σπουδαστές μας και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα απόφοιτοί μας. Μα πάνω απ’ όλα, την τελική κρίση την έχει ο λαός της Λακωνίας που βλέπει, ακούει, κρίνει και διακρίνει.
Με την ευκαιρία των γενεθλίων μας, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε τρία κομβικά σημεία τα οποία καθορίζουν και την παραπέρα πορεία του Λακωνικού Ωδείου.
Το Λακωνικό Ωδείο εκτός από αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος μουσικό ίδρυμα, έχει πλέον εδραιώσει και διακρατική επίσημη συνεργασία με το London College of Music δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους σπουδαστές του να αποκτήσουν πανεπιστημιακούς τίτλους παγκόσμια αναγνωρισμένους.
Δεύτερον, μετά από 15 χρόνια η διεύθυνση του Λακωνικού Ωδείου περνάει στη δεύτερη γενιά. Τη διεύθυνση σπουδών του Ωδείου έχει πλέον εδώ και ένα χρόνο αναλάβει η κ. Ηλέκτρα Βλαχονικολού, κάτοχος έξι πτυχίων Ωδείου, πιστοποιημένη καθηγήτρια μοντέρνου-κλασικού τραγουδιού του London College of Music, απόφοιτος του Ιονίου Πανεπιστημίου, τμήματος Μουσικών Σπουδών και μετεκπαιδευθείσα στο μουσικό πανεπιστήμιο Linz της Αυστρίας.
Τρίτον, με την ευκαιρία της 15ετίας έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε σε μια διαφορετική Γιορτή Μουσικής. Φέτος για πρώτη φορά στη 13η Γιορτή Μουσικής, θα παρουσιασθούν εκτός των άλλων μουσικά σύνολα κλασικής μουσικής, μιούζικαλ και όσον αφορά το ελληνικό κομμάτι, οι ορχήστρες του Λακωνικού Ωδείου θα σας ταξιδέψουν μουσικά στα αθάνατα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου. Παράλληλα, την 1η Ιουλίου στο λιμάνι του Γυθείου, το παράρτημα Γυθείου του Λακωνικού Ωδείου θα κάνει την ετήσια θερινή μουσική γιορτή του.
Πριν απ’ αυτό όμως, σας περιμένουμε την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 8μ.μ στην κεντρική πλατεία Σπάρτης για ένα υπέροχο ταξίδι στα πέλαγα της μουσικής, που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα πέλαγα της κρίσης που περνάει η πατρίδα μας.
Ελάτε όλοι να φυσήξουμε για να σηκωθεί ούριος άνεμος για τα πανιά μας, που θα ανάψει μουσικά το φως της ελπίδας και θα σβήσει τα κεράκια των 15ετών γενεθλίων μας.
Με πολλές ευχαριστίες, από καρδιάς,
Αντώνης Βλαχονικολός, ιδρυτής του Λακωνικού Ωδείου
Ηλέκτρα Βλαχονικολού, διευθύντρια σπουδών»

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti