Έγγραφο του ΥΠΕΠΘ αναιρεί τον πρύτανη

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αντικατάσταση μελών του ΙΝΕΒΥΠ
Τρίτη, 01 Μάρτιος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έγγραφο του ΥΠΕΠΘ αναιρεί τον πρύτανη

Με το αριθμ. Φ102/27/151405/Β7/30-11-2010 έγγραφό της, το οποίο απευθύνεται στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητή κ. Θ. Παπαθεοδώρου, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ζητά από τον πρύτανη να ανταποκριθεί στο περιεχόμενο του αριθμ. 80380/Β7/7-7-2010 εγγράφου της και να αποστείλει για δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως το νόμιμο ορισμό των αντικαταστατών των παραιτηθέντων μελών του ΔΣ, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού.

Από τις 30 Νοεμβρίου έχει ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας, δια των αρμοδίων υπηρεσιών του, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τη νόμιμη αντικατάσταση των μελών του ΙΝΕΒΥΠ, ώστε να συγκροτηθεί εκ νέου το ΔΣ του Ινστιτούτου.

Τα παραπάνω αποτέλεσαν την απάντηση του υπουργείου Παιδείας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε τον περασμένο Δεκέμβρη ο λάκωνας βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος, μετά και το σχετικό δημοσίευμα του «ΛΤ» (23/2) για κωλυσιεργίες που έχουν οδηγήσει στην αναστολή λειτουργίας του Ινστιτούτου, επανέρχεται επί του θέματος με επίκαιρη ερώτηση, επισημαίνοντας τα εξής:
«Η  λειτουργία του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού με έδρα το Μυστρά, έχει διακοπεί επειδή ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θ. Παπαθεοδώρου, εδώ και πέντε μήνες, δεν προωθεί αναιτιολόγητα για δημοσίευση στο ΦΕΚ τον καθ’ όλα νόμιμο ορισμό δύο μελών του ΔΣ, σε αντικατάσταση δύο άλλων παραιτηθέντων μελών.

Ο κ. πρύτανης περιφρονεί συνεχώς τα έγγραφα του αρμόδιου διευθυντή του υπουργείου Παιδείας, τα οποία του υποδεικνύουν να αντικαταστήσει τους παραιτηθέντες.

Επειδή όλη η Λακωνία είναι ανάστατη μ’ αυτή την εξέλιξη που ματαιώνει τη λειτουργία του ΙΝΕΒΥΠ Μυστρά, ερωτάται η κ. υπουργός:
• Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να εκτελέσει το καθήκον του, αποστέλλοντας στο ΦΕΚ τον ως άνω ορισμό, σύμφωνα με τις επανειλημμένες συστάσεις του υπουργείου; 
• Γιατί ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος δεν επιβάλλει στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την οφειλόμενη αποστολή του ως άνω ορισμού, δεδομένου ότι ρητά έχει τοποθετηθεί ενώπιον της Βουλής στην με αρ. 7465/8-12-2010 σχετική ερώτησή μου υπέρ της αποκατάστασης της νομιμότητας στο ΙΝΕΒΥΠ Μυστρά;».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland