Με «Ψυχή στο δρόμο» το Καρναβάλι Γυθείου

Κλείνοντας εκατόν πέντε χρόνια παρουσίας στα λακωνικά δρώμενα, το Καρναβάλι Γυθείου  εμπλουτίζεται με νέες πρωτότυπες συμμετοχές, κόντρα στη μίζερη εποχή...
Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με «Ψυχή στο δρόμο» το Καρναβάλι Γυθείου

Κλείνοντας εκατόν πέντε χρόνια παρουσίας στα λακωνικά δρώμενα, το Καρναβάλι Γυθείου  εμπλουτίζεται με νέες πρωτότυπες συμμετοχές, κόντρα στη μίζερη εποχή μας, στις δύσκολες οικονομικές  συνθήκες, στη μικρότητα και την κατήφεια των καιρών.

Με σύνθημα «Ψυχή στο δρόμο», φράση από την πάροδο των Βακχών του Ευριπίδη, το φετινό καρναβάλι, το 1ο του νέου καλλικρατικού Δήμου Ανατολικής Μάνης, επιχειρεί για πρώτη φορά τη δυνατότητα ανάδειξης της τέχνης του Θεάτρου Δρόμου.

Επισημαίνοντας ότι ο Δήμος οφείλει να βοηθήσει αυτό το βήμα που αναβαθμίζει την ποιότητα του πολιτισμού και δίνει νέα μηνύματα τέχνης στο λαό, ο δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος τονίζει ότι το ανωτέρω σύνθημα επικρατούσε στο καρναβάλι Γυθείου τα προπολεμικά χρόνια. Ειδικότερα υπογραμμίζει: «Ψυχή στο δρόμο γιατί το χρειαζόμαστε, γιατί αυτό χρειάζεται ο καλλιτέχνης για να εκτεθεί στο δημόσιο χώρο. Ψυχή στο δρόμο γιατί αυτό είναι το θέατρο του δρόμου και της δράσης».

Στη σχετική ανακοίνωση ο κ. Ανδρεάκος προτρέπει τους λάκωνες να βρεθούν το Σάββατο 5 Μαρτίου στο Γύθειο, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:   
«Στόχος μας, να αλλάξει λίγο η ζωή μας προσφέροντας ζωή και περιεχόμενο. Δυο χέρια σφιχτά δεμένα, μια φλόγα κι ένα πλατύ χαμόγελο, η εικόνα μας κι ότι μπορεί να προσφέρει ο θαυματοποιός, ο θεατρίνος ο σαλτιμπάγκος, ο σχοινοβάτης ο ηθοποιός της πλάνης και της περιπλάνησης.

Ο πολιτισμός είναι ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε μαζί, οι δημιουργοί, η Πολιτεία και η κοινωνία.
Αγκαλιάστε το Καρναβάλι Γυθείου. Χαρείτε το. Ενθαρρύνετε τους καλλιτέχνες με το χειροκρότημά σας. Είναι μια ανάσα για την πόλη. Μια ανάσα για σας. Μια ανάσα που τόσο την έχουμε ανάγκη.
Βάλτε λίγο χρώμα στην καθημερινότητά σας, δώστε λίγο νόημα στη ζωή σας. Απολαύστε το Καρναβάλι Γυθείου 2011».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland