Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Δρόμοι πάνω στο χιόνι»

Σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης η παρουσίαση του βιβλίου του καλαματιανού...
Δευτέρα, 14 Φεβρουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Δρόμοι πάνω στο χιόνι»

Σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης η παρουσίαση του βιβλίου του καλαματιανού δικηγόρου κ. Βασίλη Αμανατίδη, με τίτλο «Δρόμοι πάνω στο χιόνι».

Με πολύ εύστοχο και απλό τρόπο, η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας κ. Ευαγγελία Μπέτα παρουσίασε στο πλήθος την ουσία του βιβλίου αλλά και τις περιπέτειες των ηρώων.

Από την πλευρά του, ο οικονομολόγος-διεθνολόγος κ. Πάνος Τριγάζης μίλησε για το ιστορικό πλαίσιο του μυθιστορήματος, τον 20ο αιώνα στις αρχές, τη μέση και το τέλος του, αλλά και για τις ιστορικές, πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που επηρέασαν την τύχη των λαών και ιδιαίτερα του ελληνικού.

Απόσπασμα από το βιβλίο ανέγνωσε με ιδιαίτερη συγκίνηση η κ. Νένα Καραγιαννοπούλου-Λιόκαυτου, ενώ τέλος ο ίδιος ο συγγραφέας, με άμεσο και συγκινητικό λόγο ευχήθηκε ο αναγνώστης του βιβλίου να «κοινωνήσει» στα 3 Α: την Ανθρωπιά, την Αξιοπρέπεια και την Ανιδιοτέλεια.

Την όλη εκδήλωση διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος «Ταξιδευτής» σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Αρκτούρος», ενώ θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν στη διευθύντρια της Κουμαντάρειου Πινακοθήκης κ. Γεωργία Χρόνη-Κακούρου για την παραχώρηση της φιλόξενης σε πνευματικές ανησυχίες αίθουσα της Πινακοθήκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti