Ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» γιορτάζει τον εθελοντισμό

Δεκαέξι χιλιάδες πεντακόσιες εθελοντικές εργασιο-ημέρες προσέφεραν φέτος το καλοκαίρι 450 εθελοντές απ’ όλο τον κόσμο, στις προσπάθειες του Συλλόγου για...
Τετάρτη, 01 Δεκέμβριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» γιορτάζει τον εθελοντισμό

Δεκαέξι χιλιάδες πεντακόσιες εθελοντικές εργασιο-ημέρες προσέφεραν φέτος το καλοκαίρι 450 εθελοντές απ’ όλο τον κόσμο, στις προσπάθειες του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» να βοηθήσουν τις caretta caretta και τα μικρά τους σε Κρήτη, Ζάκυνθο και Πελοπόννησο.
 
Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» το γιορτάζει και πραγματοποιεί εκδήλωση, με σκοπό την ανάδειξη του εθελοντισμού για τη σωτηρία των απειλούμενων χελωνών.
 
Οι εθελοντές του συλλόγου θα βρίσκονται στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών που βρίσκεται στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας, για να δείξουν σε όλο τον κόσμο μέσα από ξεναγήσεις και ταινίες το έργο και την προσπάθεια που καταβάλουν.
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται το Κέντρο με ελεύθερη είσοδο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμά, ενώ κατά τις ώρες 12-2 μμ θα πραγματοποιείται προβολή σειράς ντοκιμαντέρ για την προστασία των θαλασσίων χελωνών από τους εθελοντές.
 
Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού σηματοδοτεί και την δέκατη επέτειο του Παγκόσμιου Έτος Εθελοντισμού 2001 των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και το ξεκίνημα του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.archelon.gr.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti