Το Χαμόγελο του Παιδιού αποκτά Παγκόσμια Ημέρα

Εκδήλωση στην αίθουσα Συνεδρίων και Εκθέσεων του Ζαππείου στην Αθήνα, με κεντρική ομιλήτρια την υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, πραγματοποιήθηκε...
Παρασκευή, 12 Νοέμβριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Χαμόγελο του Παιδιού αποκτά Παγκόσμια Ημέρα

Εκδήλωση στην αίθουσα Συνεδρίων και Εκθέσεων του Ζαππείου στην Αθήνα, με κεντρική ομιλήτρια την υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 9/11, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε επίσημα η διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών για την υποβολή αίτησης στον ΟΗΕ, ώστε να καθιερωθεί η 9η Νοεμβρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για το Χαμόγελο του Παιδιού».
 
Το μήνυμα που ακούστηκε δυνατά στην εκδήλωση, ήταν πως «όλοι μαζί μπορούμε και αξίζει τον κόπο να καθιερώσουμε την 9η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για Το Χαμόγελο του Παιδιού, για να διαδοθεί το μήνυμα του μικρού Ανδρέα, σε ολόκληρο τον κόσμο».
 
Η εκδήλωση έλαβε «παγκόσμιο» χαρακτήρα με τη συμμετοχή παιδιών από όλο τον κόσμο, παιδιά διπλωματών, παιδιά από διεθνή σχολεία και κοινότητες στην Ελλάδα, αλλά και παιδιά από τα δημόσια σχολεία της χώρας και από το «Χαμόγελο του Παιδιού», που μίλησαν για τη σημασία που έχει ένα καθημερινό χαμόγελο στη ζωή τους. Πολλά δε, ήταν και τα μηνύματα από διεθνείς οργανισμούς και πρεσβείες, ενώ στην εκδήλωση ανεγνώσθη θερμή επιστολή υποστήριξης της κ. Maria-Luisa Chavez, Chief NGO Relations των Ηνωμένων Εθνών.
 
Μάλιστα, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η ιστοσελίδα www.thesmileofthechildworldday.org., μέσω της οποίας θα συγκεντρωθούν υπογραφές για την καθιέρωση της 9ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για Το Χαμόγελο του Παιδιού.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland