Κοσμοσυρροή στην Άρνα για τη Γιορτή του Κάστανου

Επισκέπτες από κάθε γωνιά της Λακωνίας αλλά και από τους όμορους νομούς συγκέντρωσε και φέτος τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου...
Τετάρτη, 03 Νοέμβριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κοσμοσυρροή στην Άρνα για τη Γιορτή του Κάστανου

Επισκέπτες από κάθε γωνιά της Λακωνίας αλλά και από τους όμορους νομούς συγκέντρωσε και φέτος τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου η γραφική Άρνα, φιλοξενώντας για έβδομη συνεχή χρονιά τη Γιορτή του Κάστανου.
 
Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου πλάτανου και πάνω στους καλοφτιαγμένους ξύλινους πάγκους, εκτέθηκαν από την περασμένη Παρασκευή 29/10 έως και προχθές Κυριακή, τα φθινοπωρινά προϊόντα της περιοχής. Κάστανα, ρόδια, καρύδια, κυδώνια, μήλα, κολοκύθες, γλυκά κουταλιού, μέλι, κρασί και αρωματικά φυτά του βουνού έδωσαν ξεχωριστό παρών στη γιορτή, στοιβαγμένα σε πολυτάρες και κοφίνια. 
 
Κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι της χώρας και βραστά στο παλιό χαρανί, καθώς και ζεστό τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από το καζάνι που έκαιγε στην πλατεία, επεφύλασσαν την θερμότερη υποδοχή στους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και πλούσια καλλιτεχνικά δρώμενα.
 
Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 27/10, η Επιτροπή Αγώνα συνάντησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τους συνεργάτες του, τους οποίους και ενημέρωσαν πλήρως για το πρόβλημα. Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να προκαλέσει σύσκεψη στην περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία και πραγματοποιείται τελικά σήμερα με τον κ. Χατζημιχάλη.
 
Αναπάντητα παραμένουν τα γράμματα διαμαρτυρίας που έχει αποστείλει κατά καιρούς η Επιτροπή Αγώνα προς το γραφείο του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργείων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ενώ υπογραμμίζουν ότι η δημοτική αρχή του Γυθείου έχει προβεί σε περιορισμένη συλλογή απορριμμάτων από συγκεκριμένα σημεία  -και μόνο μέσα στην πόλη- χωρίς να έχει απολυμάνει τους χώρους.
 
«Οι σκουπιδότοποι που υπάρχουν μέσα στο Γύθειο και στα χωριά παραμένουν, κάνοντας το δήμο να μοιάζει με μια τεράστια χωματερή και χωρίς ακόμα να διαφαίνεται η παραμικρή προοπτική να γίνει το Γύθειο μια καθαρή πόλη, με κάδους σκουπιδιών, τακτική αποκομιδή, πλύσιμο των κάδων και ανακύκλωση», επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Γυθείου, η οποία και δηλώνει ανοικτή σε κάθε βοήθεια ατόμων, συλλόγων, φορέων κλπ, καλώντας όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τον κ. Μπάμπη Παπαϊωάννου στο 6977675612.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti