Παράταση έκθεσης της Έπης Νικολακοπούλου

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου «Ο Ερωτευμένος Τίγρης»
Παρασκευή, 22 Οκτώβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παράταση έκθεσης της Έπης Νικολακοπούλου

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του νέου έτους παρατείνεται η εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση της κ. Έπης Νικολακοπούλου με τίτλο «Ο Ερωτευμένος Τίγρης», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.
Η Έπη Νικολακοπούλου στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής, έχει δημιουργήσει ένα τολμηρό, πολυεπίπεδο εικαστικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο κινείται με συνέπεια και δημιουργική έκφραση, την οποία συνεχώς ενισχύει με ευρηματικές κινήσεις, σύστοιχες με τις εσωτερικές αναζητήσεις και τις ψυχοδυναμικές εκδηλώσεις της καλλιτέχνιδος.
Το εικαστικό αυτό περιβάλλον προσδιορίζεται από επιζωγραφισμένα έτοιμα χρηστικά ή μη αντικείμενα, γλυπτικές συνθέσεις πολλαπλών υλικών, εγκαταστάσεις, κατασκευές με ιδιαίτερη χρήση ηλεκτρικού φωτισμού και οπτικών ινών και μυθολογεί τον κόσμο της καλλιτέχνιδας με τη χρήση εκρηκτικών χρωμάτων, φύλλων χρυσού, με φωτιστικές συνθέσεις και πολύχρωμες κατασκευές, που σκοπεύουν στον άμεσο συγκινησιακό επηρεασμό του δέκτη-θεατή.
Στόχος είναι να τον οδηγήσουν στη δεύτερη ανάγνωση, των συμβολιστικών και νοηματικών στοιχείων, που σηματοδοτούν το κάθε έργο, όπως η αποτύπωση των κυμαινόμενων ανθρωπίνων συναισθημάτων, η ανίχνευση των αρμονικών και δυσαρμονικών σχέσεων, η οικολογική διαμαρτυρία κλπ.
Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (Όθωνος Αμαλίας 129) στο 27310-89315, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του (καθημερινά εκτός από Τρίτη 10 το πρωί με 5 το απόγευμα).
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland