Δράσεις της 5ης ΕΒΑ Σπάρτης για «Περιβάλλον-Πολιτισμό»

Για δεύτερη χρονιά η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σπάρτης συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού,...
Σάββατο, 09 Οκτώβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δράσεις της 5ης ΕΒΑ Σπάρτης για «Περιβάλλον-Πολιτισμό»

Για δεύτερη χρονιά η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σπάρτης συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, «Περιβάλλον και Πολιτισμός», η οποία στοχεύει στην ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στην ενεργοποίηση των πολιτών για την προστασία της.
  Για τη διετία 2010-2011 θεματικός άξονας είναι το νερό, ενώ οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται ήδη από την περασμένη Πέμπτη 7/10 και μέχρι αύριο Κυριακή, έχουν γενικό τίτλο «Φωνές νερού μυριάδες», που αποτελεί αναφορά στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και υπαινίσσεται την αστείρευτη σημασία των υδάτινων πηγών για τη ζωή των ανθρώπων. Στόχος του δε, είναι να αναδείξει τη σημασία και τις ποικίλες διαστάσεις της αξίας του νερού στη ζωή των ανθρώπων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
  Συμμετέχοντας στο φετινό εορτασμό η 5η ΕΒΑ Σπάρτης, προχωρά στη σήμανση και προβολή μνημείων των αρχαιολογικών χώρων του Μυστρά και του Κάστρου Μονεμβασίας (υδραγωγεία, κινστέρνες, κρήνες, λουτρά κα), καθώς και αντικειμένων από την Αρχαιολογική Συλλογή Μονεμβασίας (περιστόμιο στέρνας, φλασκί κ.α.) που παραπέμπουν στη θεματική της δράσης.
  Εξάλλου, αύριο στις 10.30΄ το πρωί αρχαιολόγος της Εφορείας θα πραγματοποιήσει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, σε επιλεγμένα μνημεία της καστροπολιτείας που σχετίζονται με το θέμα, ενώ την ημέρα αυτή η είσοδος στο χώρο θα είναι ελεύθερη.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland