Την ιδέα του εθελοντισμού μετέφερε στη Σκάλα η 8η λαμπαδηδρομία

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Σκάλας, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην 8η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών...
Τετάρτη, 08 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Την ιδέα του εθελοντισμού μετέφερε στη Σκάλα η 8η λαμπαδηδρομία

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Σκάλας, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην 8η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.
Στοχεύοντας στην ανάδειξη του πνεύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας και την προσέλκυση όλο και περισσότερων αιμοδοτών, η Κοινωφελής Επιχείρηση διοργάνωσε μια ξεχωριστή πολιτιστική εβδομάδα, αφιερωμένη στην ιδέα και την αξία του  εθελοντισμού.
Την αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε την Κυριακή 29 Αυγούστου το μουσικό σχήμα «Νεφέλες», με μία υπέροχη συναυλία από τον εξαιρετικό λάκωνα ερμηνευτή Παναγιώτη Μπούτσαλη και τους συνεργάτες του Μαρία Κανελλοπούλου, Νεοκλή Νεοφυτίδη, Άννα-Μαρία Κάλφα κα.  Το σχήμα χάρισε στο κοινό μοναδικά μουσικά ακούσματα, ταξιδεύοντας όλους σε μία διαδρομή από το ρεμπέτικο στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.
Ακολούθως, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, τα συγκροτήματα «The Goats» και «Νοσταλγοί» μύησαν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο του ελληνικού και ξένου ροκ. Ο λόγος για μια εξαιρετική προσπάθεια, καθώς περιελάμβανε επιτυχίες του ξένου ροκ, αλλά και ποιοτικά ελληνικά τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών. 
Από το πρόγραμμα δε θα μπορούσε να λείψει η δημοτική Φιλαρμονική και η ορχήστρα νέων του Ωδείου Τέχνης και Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, η μπάντα του δήμου με επικεφαλής τον αρχιμουσικό κ. Γεώργιο Κούτουλα, πραγματοποίησε μια αξιέπαινη συναυλία εκπλήσσοντας ευχάριστα τους παρισταμένους. Το πρόγραμμα άνοιξε με ξένα ποπ κομμάτια δεκαετίας ’70-’80, για να ολοκληρωθεί στη συνέχεια με ένα μοναδικό αφιέρωμα στις επιτυχίες δύο μεγάλων ελλήνων συνθετών, του Μίκυ Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκι.
Τη μουσική βραδιά έκλεισε η ορχήστρα του Ωδείου, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής κ. Στάθη Σεργιάδη, η οποία χάρισε στους παρευρισκομένους έντεχνα λαϊκά ακούσματα σε ορχηστρική μουσική και όμορφες μελωδίες.
Η «Εβδομάδα Πολιτισμού» ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου με την περίφημη λαμπαδηδρομία να πρωταγωνιστεί γι’ άλλη μια χρονιά. Η «φλόγα της αγάπης» με αφετηρία το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, ξεκίνησε  το ταξίδι για τη Σκάλα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, συνοδευόμενη και φέτος από εθελοντές αιμοδότες του συλλόγου «Γεώργιος Κρεμμύδας» και παιδιά του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών.
Στη μέση περίπου της διαδρομής, οι σκαλιώτες εθελοντές αιμοδότες ανέλαβαν τη μεταφορά τη φλόγας μέχρι την πλατεία Πηγών, με τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο κ. Νεοκλή Κρητικό (προϊστάμενο Γενικής Χειρουργικής στο ΓΝ-ΚΥ Μολάων,  εθελοντή αιμοδότη από εικοσαετίας και πανελληνιονίκη και Βαλκανιονίκη Στίβου) να ανάβει το βωμό, συνοδεία παιδιών του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Σκάλας.
Εξάλλου, μαθητές από τα σχολεία του Δήμου Σκάλας σχημάτισαν γύρω από το βωμό τον περίφημο «Κύκλο της Ζωής», απαγγέλλοντας ποιήματα για τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας.   
Την πλατεία Πηγών κατέκλυσε πλήθος κόσμου από τον οικείο δήμο αλλά και την ευρύτερη περιοχή, αποδεικνύοντας  την ύπαρξη κοινωνικής ευαισθησίας, σύμπνοιας  και ανθρωπιάς.
Η γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε με μια ξεχωριστή συναυλία από το μοναδικό Γιάννη Κότσιρα, ο οποίος μας «ταξίδεψε» με τη συγκλονιστική ερμηνεία και τις διαχρονικές του επιτυχίες. «Το σεντόνι, έτσι κι αλλιώς, το τσιγάρο, ανάθεμά σε, πρώτη φορά, κάνε το χειμώνα καλοκαίρι, αγάπη μου εσύ» ήταν μερικά μόνο από τα τραγούδια που χάρισε ο γνωστός τραγουδιστής στις τέσσερις χιλιάδες κόσμου που παρακολούθησαν τη συναυλία.
Τις εκδηλώσεις της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Σκάλας κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Ιωάννης Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών κ. Νικόλαος Σελίμος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, ο διοικητής του ΑΤ Σκάλας κ. Γεώργιος Μαρουδάς, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας κ. Γιάννα Χριστάκου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εθελοντές αιμοδότες και πλήθος κόσμου.
Εν κατακλείδι, η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε στο σύνολό της, ένα τεράστιο αφιέρωμα στην ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, με απώτερο σκοπό την ενεργοποίηση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ένα τόσο «λεπτό» και σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. 
Το ΔΣ της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Σκάλας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι συνετέλεσαν στη διεξαγωγή της διοργάνωσης, καθώς επίσης σε όλους εκείνους που έδωσαν και φέτος το δυναμικό «παρών», διατηρώντας το σύνθημα «η ελπίδα μπορεί να υπάρχει, όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν τους εθελοντές αιμοδότες, όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς».
                                                                                              φωτό: leimonitis.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti