Έργα μαθητών εμπνευσμένα από τον Ευρώτα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη τα καλλιτεχνικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ευρώτεια», με τη συμμετοχή...
Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έργα μαθητών εμπνευσμένα από τον Ευρώτα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη τα καλλιτεχνικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ευρώτεια», με τη συμμετοχή μαθητών α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης.
Στο πρώτο εργαστήρι, «Ο Ευρώτας εν χώρω και εν χρόνω», με τη διδασκαλία της εικαστικού κ. Ελένης Γραφάκου, τα παιδιά «χαρτογράφησαν» τον Ευρώτα σαν να τον έβλεπαν από ψηλά να διαρρέει διάφορους χώρους και τοπία, αλλά και  να διατρέχει διαφορετικές χρονικές περιόδους.
Μελετώντας «Τα τάματα» στο ομώνυμο δεύτερο εργαστήρι, οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση της κεραμίστριας κ. Λίνας Παυλάκου, δημιούργησαν τα δικά τους, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι ο Ευρώτας συνδέεται με τα αρχαία ιερά και ότι ενδεχομένως θα είχε τύχει ανάλογης αφοσίωσης και προστασίας αν τον είχαμε εκλάβει -όπως οφείλαμε- ως ιερό.
Στο τρίτο εργαστήρι, με θέμα «Ευρώτας: Μαζί με τη ροή ακούω και την ψυχή του», με τη βοήθεια της εικαστικού κ. Γιώτας Σκαρβέλη, οι μικροί καλλιτέχνες δοκίμασαν να εκφράσουν σε μεγάλες επιφάνειες χαρτιού τα δικά τους συναισθήματα για το ιστορικό ποτάμι της Σπάρτης.

Τα έργα των παιδιών θα εκτίθενται στην Πινακοθήκη από αύριο Παρασκευή (6 μμ) μέχρι και την Κυριακή 13/12.
Εκτός από τις εικαστικές προτάσεις των παιδιών, η έκθεση περιλαμβάνει έργα της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης με θέμα «Ευρώτας» και συνομιλία τριών λακώνων καλλιτεχνών της διασποράς.
Θα είναι δε ανοικτή για το κοινό καθημερινά κατά τις ώρες 9 πμ-1 μμ και την Κυριακή 10 πμ με 2 μμ.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland