Δωρεά του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη

Είκοσι εννέα βιβλία πολύτιμων και πολυτελών εκδόσεων από την προσωπική του βιβλιοθήκη προσέφερε στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης ο συμπατριώτης μας...
Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δωρεά του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη

Είκοσι εννέα βιβλία πολύτιμων και πολυτελών εκδόσεων από την προσωπική του βιβλιοθήκη προσέφερε στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης ο συμπατριώτης μας πρώην ευρωβουλευτής κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης. Πρόκειται για μονογραφίες σημαντικότατων νεοελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών, καταλόγους μουσείων και γενικώς βιβλία με θέματα τέχνης.
Η παραπάνω δωρεά, όπως και ολόκληρη η βιβλιοθήκη της Πινακοθήκης, καταλογογραφείται και θα λειτουργήσει ως δανειστική, κυρίως για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να χρησιμοποιούν τα βιβλία ως εποπτικό υλικό για τα πολιτιστικά τους προγράμματα. Πολλά απ’ αυτά προσφέρονται για τη σύνδεση του σχολικού αναλυτικού προγράμματος με τη διδασκαλία της τέχνης.
Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης είναι ένθερμος φίλος της Πινακοθήκης, στηρίζει το εκπαιδευτικό της έργο και ενθαρρύνει όλες τις προσπάθειες. Η Κουμαντάρειος έχει πολλούς λόγους να τον ευχαριστεί και εκφράζει θερμότατες ευχαριστίες και δημόσια.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland