Ο Μιλτιάδης Χατζόπουλος στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη

Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης καλούν τους φίλους του βιβλίου στη συνάντηση με τον συγγραφέα Μιλτιάδη Χατζόπουλο, η οποία θα...
Τετάρτη, 18 Νοέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης καλούν τους φίλους του βιβλίου στη συνάντηση με τον συγγραφέα Μιλτιάδη Χατζόπουλο, η οποία θα λάβει χώρα στις 7 το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου 21/11 στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης (Παλαιολόγου και Θερμοπυλών).
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό για το μυθιστόρημά του «Εν μέρει ελληνίζων» (Εστία, 2009).
O Μιλτιάδης Χατζόπουλος (γενν. 1944) είναι ιστορικός, µέλος της Γαλλικής Ακαδημίας (Inscriptions en Belles Letters), διευθυντής του Κέντρου Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας και αντιπρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Έχει εκδώσει είκοσι τόμους επιγραφικών συλλογών έργων, καθώς και άνω των εκατό μικρότερων επιστημονικών συμβολών. Τελευταίο βιβλίο του το «La Macedoine: Geographie historique, langue, cultes et croyances, institutions» (H Μακεδονία: Ιστορική γεωγραφία, γλώσσα, λατρείες και δοξασίες, θεσµοί. Εκδόσεις De Boccard, Παρίσι 2006). Για το σύνολο του έργου του έχει τιμηθεί µε το μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών.
Το «Εν μέρει ελληνίζων» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Μέσα από την άνδρωση ενός εφήβου ξετυλίγεται η ιστορία της Κύπρου και οι αγώνες της, 1955-1956. Η αφήγηση παρασύρει τον αναγνώστη με την εξέλιξη του μύθου αλλά, όταν ο αναγνώστης κλείσει το βιβλίο, εκείνο που τον διακατέχει περισσότερο είναι η αίσθηση της περιήγησης στο νησί εν χρόνω και εν χώρω: Κερύνεια, Αμμόχωστος, Λευκωσία, τα μνημεία, οι άνθρωποι, πάθη και αδυναμίες, οι αγώνες του νησιού και η γνωριμία με την ψυχή του. Η επιμελημένη γλώσσα είναι επίσης μία από τις αρετές του μυθιστορήματος που δεν αφήνει αδιάφορο τον αναγνώστη.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland