«Δημιουργώντας δίπλα στον Ευρώτα»

Με οδηγό την πολιτιστική κληρονομιά της Σπάρτης
Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Δημιουργώντας δίπλα στον Ευρώτα»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε την περασμένη εβδομάδα (11 και 12/11) ο κύκλος εργαστηρίων «Δημιουργώντας δίπλα στον Ευρώτα» που έλαβε χώρα στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ευρώτεια 2009».
Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Σπάρτης, σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά της περιοχής, ήταν το αντικείμενο έμπνευσης για τα εικαστικά εργαστήρια.
Μαθητές τετάρτης, πέμπτης και έκτης τάξης δημοτικών σχολείων της πόλης μας είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσίαση αντικειμένων σχετικών με τη λατρεία της Αρτέμιδος και να δημιουργήσουν το αφιέρωμα της «μάσκας» που βρίσκεται στο ναό της Ορθίας Αρτέμιδος.
Στο δημιουργικό εργαστήρι συμμετείχαν μαθητές του 5ου Δημοτικού Σπάρτης με τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Ελισάβετ Κόρακα, Γεώργιο Ρουμελιώτη και Μαρία Χριστοδουλάκου, το 2ο ΔΣ με τους κ.κ. Κωνσταντίνο Κούμπο, Παναγιώτη Μέργηγκα, Γεωργία Μπούτου, Αθανασία Πατσώνη, Γεωργία Καγκελίδου και Βασίλη Καμπέρη, η γ΄ τάξη του 1ου Δημοτικού με τον κ. Αντώνη Κοκκονό και η δ΄ του 3ου ΔΣ με τις κ.κ. Μαρουλίτσα Δρούσια και Χαρίκλεια Μάτα.
Τα εργαστήρια παρακολούθησαν συνολικά τριακόσιοι μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Η αντινομάρχης κ. Ντία Τζανετέα εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον προϊστάμενο κ. Αδαμάντιο Βλάχο, τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κ.κ. Άννα Μιχελάκου, Τασία Γιαννακού και Πολυξένη Γεωργοσοπούλου, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ενώ συνεχάρη τους μαθητές.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland