Γιατί τους καίνε τα συλλαλητήρια

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 20:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Κάποτε τους καλούσαν οι αρχηγοί, τα «τραγιά» του κοπαδιού, κι εκείνοι σαν «άλογα πρόβατα», έβαζαν υπό μάλης τις πλαστικές σημαίες κι έτρεχαν σε Αθήνες, σε Πάτρες, σε Θεσσαλονίκες, σε Κρήτες, σε Καλαμάτες ...παντού όπου πήγαινε το "θεϊκό τραγί" , για να το αποθεώσουν ουρλιάζοντας σαν αποκριάτικες ροκάνες. Από μήνες πολλούς είχε αναλάβει ο κεντρικός κομματικός συγκεντρωσιάρχης με τα τοπικά φερέφωνά του να συγκεντρώσει τα «πρόβατα». Όποιο «μαντρί» συγκέντρωνε και κουβάλαγε στη συγκέντρωση τα περισσότερα πρόβατα κέρδιζε πόντους εκτίμησης από το κόμμα και από το «θεϊκό τραγί» και προβάδισμα στα ρουσφέτια. Τους στοίβαζαν σαν τις σαρδέλες στα πούλμαν, τους πλήρωναν το εισιτήριο, τους τάιζαν, τους πότιζαν, τους κατέβαζαν στα προκαθορισμένα σημεία, τους οδηγούσαν με τα καλάμια σαν γαλοπούλες στις θέσεις τους στις πλατείες, εκεί που είχε καθορίσει ο συγκεντρωσιάρχης με το επιτελείο του, ο ντουντουκιάρης τους μοίραζε χαρτιά με τα συνθήματα που θα φώναζαν, τους έβαζαν αφιονιστική μουσική και τραγούδια, επιτελεία κομματικά παρακολουθούσαν από κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης και καθοδηγούσαν τα πλήθη μέσω των «τσοπάνων» για να μην φαίνονται «τρύπες» στη συγκέντρωση, τους άπλωναν, τους τέντωναν για να δείχνουν περισσότεροι, τους έδιναν εντολές να μην μετακινούνται, σκηνοθέτες κομματικοί έπαιρναν επεξεργασμένα, έξυπνα πλάνα κι έκαναν τα εφέ τους για να δείχνουν τη συγκέντρωση πιο πυκνή και πιο πλατιά από του αντιπάλου κι όταν ΟΛΑ ήταν έτοιμα έβγαινε στο μπαλκόνι το «θεϊκό τραγί». Χαιρέταγε δεξιά, χαιρέταγε αριστερά, χαιρέταγε στη μέση, «βέλαζαν» τα «άλογα πρόβατα» κι ανάβανε καπνογόνα και σειούσαν τις πλαστικές σημαίες, τους έριχνε μερικές ατάκες για να τους ντοπάρει (επικοινωνία με τα πλήθη το έλεγαν οι κομματικές φυλλάδες και τα ΜΜΕ) και μετά άρχιζε το παραμύθι: Αν το «θεϊκό τραγί» ήταν στην κυβέρνηση, παρουσίαζε το μαύρο άσπρο και οι από κάτω επευφημούσαν !!! Τους έλεγε, ας πούμε, " αυξήσαμε τους μισθούς και τα μεροκάματα" κι εκείνοι φώναζαν "ΖΗΤΩ" κι ας είχαν δαγκώσει τα ... τους από τις μειώσεις. Αν ήταν το «θεϊκό τραγί» στην αντιπολίτευση, έταζε τα πάντα στους πάντες. Κι οι από κάτω φώναζαν "ΖΗΤΩ" κι ας ξέρανε πως τους δούλευε ψιλό γαζί και πως θα έκανε τα τελείως αντίθετα από κείνα που τους παραμύθιαζε. Κι ύστερα γύριζαν υπνωτισμένοι κομματικά στα σπίτια τους, τρέχανε σπίτι - σπίτι να βγάλουν ψήφους, μοίραζαν φυλλάδια, ακολουθούσαν καταπόδι τους υποψήφιους βουλευτάδες στις περιοδείες τους, ξενυχτούσαν στα εκλογικά κέντρα και μετά τις εκλογές, συνωστίζονταν στα κομματικά γραφεία για να εξοφλήσουν τα γραμμάτια. .
Να ΓΙΑΤΙ ενοχλήθηκαν σφόδρα από τα συλλαλητήρια, τόσο τα «θεϊκά τραγιά» όσο και τα «άλογα πρόβατα» που έχουν απομείνει στα κομματικά μαντριά. Ενοχλήθηκαν γιατί ο Λαός τους χαλάει τη συνταγή, τους χαλάει την καθεστηκυία τάξη, γκρεμίζει τα κατεστημένα και τα κομματικά μαντριά, βγαίνει μπροστά στο φως και στην αλήθεια, διεκδικεί, απαιτεί, επιβάλλει, γίνεται κυρίαρχος λαός, καταργεί τους αρχηγούς, τους σωτήρες, τους πεφωτισμένους, τα τραγιά, τα σάπια συστημικά κόμματα, τους καθοδηγητές, τους κομματικούς προφήτες, τους ινστρούχτορες … και δείχνει έναν άλλο τόπο μακριά από τα συντρίμμια που σώριασαν οι κυβερνήσεις της καταστροφής του λαού και της χώρας και του ξεπουλήματος της Πατρίδας, της Ιστορίας και των ιερών και οσίων του Ελληνισμού.
Μακάρι αυτός ο λαός που ακαθοδήγητος, αυτόβουλος κι ελεύθερος από χαλινάρια βγήκε τόσο συγκλονιστικά στους δρόμους με την Ελληνική Σημαία στα χέρια, για να διαδηλώσει για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αλλά ΚΑΙ για τη δυστυχία των μνημονιακών πολιτικών, να κρατήσει ζωντανή την αγωνιστική του διάθεση, να μείνει εξεγερμένος και να επιβάλλει την κυριαρχία του στη ρημαγμένη χώρα αλλάζοντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΣ ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti