Συγκινητικό! Τη βρήκαν να περπατά ξυπόλυτη σε δρόμο της Σπάρτης και…

Συγκλονιστικές στιγμές ξημερώματα με πρωταγωνιστές μια ηλικιωμένη και δύο νέους

Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2016 15:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συγκινητικό! Τη βρήκαν να περπατά ξυπόλυτη σε δρόμο της Σπάρτης και…

Μια άκρως συγκινητική ιστορία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/11) στη Σπάρτη.  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “ΛΤ”, ήταν περίπου 2.15΄ πμ της Τετάρτης, όταν ένας άνδρας και μία γυναίκα (περίπου 24-25 ετών) που επέβαιναν σε όχημα, διέκριναν μια ηλικιωμένη γυναίκα να περιπλανάται άσκοπα και ξυπόλυτη(!) στη συμβολή των οδών Λεωνίδου και Θερμοπυλών. Επιχειρώντας να τη βοηθήσουν, διαπίστωσαν ότι η ηλικιωμένη βρισκόταν σε σύγχυση και ως εκ τούτου η επικοινωνία μαζί της ήταν σχεδόν αδύνατη. Άμεσα, οι δύο νεαροί ειδοποίησαν την Αστυνομία που σε λίγη ώρα έφτασε στο σημείο. Χάρη σε επίμονες προσπάθειες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης κατόρθωσαν να πληροφορηθούν από την ηλικιωμένη τη διεύθυνση κατοικίας της. Φτάνοντας στο σπίτι, οι αστυνομικοί μαζί με κλειθροποιό άνοιξαν την πόρτα της εξωτερικής εισόδου της πολυκατοικίας, όμως ανεβαίνοντας στο όροφο, βρήκαν την πόρτα του διαμερίσματος ορθάνοιχτη, ενώ τα κλειδιά απουσίαζαν. Με νέα προσπάθεια, οι αστυνομικοί καταφέρνουν να μάθουν από την ηλικιωμένη ότι αυτός που τη φροντίζει ήταν ένας ανεψιός της, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο σπίτι του. Η ηλικιωμένη, που πιθανότατα πάσχει από Αλτσχάιμερ ήταν σώα και αβλαβής, χάρη στην κίνηση των δύο νεαρών και την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας Σπάρτης.

Το πλέον συγκινητικό, όμως, ήταν ότι η νεαρή κοπέλα -σε μία εξαιρετική κίνηση αλτρουισμού- πρόσφερε από την πρώτη στιγμή τις κάλτσες της στην ηλικιωμένη γυναίκα, την ώρα που εκείνη ήταν ξυπόλυτη στο παγωμένο έδαφος!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δύο νεαρούς, οι οποίοι σε μία εποχή όπου οι ηθικές αξίες και αρχές διέρχονται κρίση, απέδειξαν ότι υπάρχει ακόμα απόθεμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στις ημέρες μας. Άξιοι ευσήμων είναι και οι αστυνομικοί, οι οποίοι διαχειρίστηκαν την υπόθεση, με αξιοθαύμαστο ζήλο που ξεπερνά τα στενά υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Μέσα στην παγωνιά, επικράτησε ένα ξαφνικό κύμα ζεστασιάς και μια νότα ελπίδας… Μπράβο!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti