Οργή λαού για τις ανεμογεννήτριες στα Κουλέντια Μονεμβασίας (ΦΩΤΟ)

Πολίτες εμπόδισαν φορτηγά

Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 17:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οργή λαού για τις ανεμογεννήτριες στα Κουλέντια Μονεμβασίας (ΦΩΤΟ)

Δεκάδες πολίτες, που είχαν συγκεντρωθεί την Τετάρτη (5/9) στην περιοχή όπου πρόκειται να εγκατασταθεί αιολικό πάρκο στα Κουλέντια Μονεμβασίας, απέτρεψαν την εγκατάσταση  κεφαλής βιομηχανικής ανεμογεννήτριας, ενώ όλη τη νύχτα περιφρούρησαν το σημείο. Παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οι κάτοικοι εμπόδισαν φορτηγά που μετέφεραν τον εξοπλισμό των ανεμογεννητριών να προσεγγίσουν στο σημείο. Την αντίθεσή τους εξέφρασαν μέλη του Συλλόγου «Άρτεμις», της «Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων και δικτύου υψηλής τάσης στη Χερσόνησο Μαλέα», καθώς και της Δημοτικής Αρχής Μονεμβασίας, με τον δήμαρχο Ηρ. Τριχείλη και αντιδημάρχους να βρίσκεται στο πλευρό των διαδηλωτών.

Σε ανάρτηση στην ομάδα ««Λέμε ΟΧΙ σε Αιολικά και Δίκτυο Υψηλής Τάσης σε Βάτικα και Δήμο Μονεμβασίας» στο Facebook αναρτήθηκε το εξής κείμενο:

«Για περισσότερες από 6 ώρες συμπολίτες μας από την ευρύτερη περιοχή των Βατίκων βρίσκονται στο γήπεδο Κουλεντίων και μάχονται σθεναρά ενάντια στην εκβιομηχάνιση του τόπου μας και τον βιασμό του τοπίου! Τα φορτηγά με τα κομμάτια των ανεμογεννητριών έχουν ακινητοποιηθεί κατά μήκος του δρόμου. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται η έμπρακτη συμπαράσταση και φυσική παρουσία όλων μας εκεί ώστε να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το έγκλημα σε βάρος μας, σε βάρος του τόπου μας, του περιβάλλοντος αλλά και των επόμενων γενιών!»

Κάτοικοι και φορείς, όπως ο Σύλλογος «Άρτεμις» και τη «Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων και δικτύου υψηλής τάσης στη Χερσόνησο Μαλέα» υποστηρίζουν ότι η ανάδοχος εταιρεία προχωρά στην έναρξη του έργου, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν οι προσφυγές που έχουν καταθέσει ο Δήμος Μονεμβασίας και πολίτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας και οι οποίες αναμένεται να εκδικαστούν τον προσεχή Οκτώβριο.

Η συγκέντρωση των αντιδρώντων πολιτών και φορέων επρόκειτο να συνεχιστεί δυναμικά και σήμερα Πέμπτη.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti