Πεζοπορία από τη Λογγάστρα ως τα Πικουλιάνικα

Μέσω μονοπατιών του Ταϋγέτου

Πέμπτη, 16 Μάιος 2019 16:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πεζοπορία από τη Λογγάστρα ως τα Πικουλιάνικα

Πεζοπορία από τη Λογγάστρα έως τα Πικουλιάνικα, μέσω των παραδοσιακών μονοπατιών που καθαρίστηκαν πρόσφατα, οργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής.

Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου, με εκκίνηση στις 8:30΄ το πρωί από την πλατεία της Λογγάστρας και κατάληξη στην πλατεία των Πικουλιανίκων, όπου θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα με σουβλάκια και αναψυκτικά στους συμμετέχοντες.

Η συνολική διαδρομή από Λογγάστρα, Τρύπη, Σταυρό, Πικουλιάνικα ανέρχεται σε 7,6 χιλιόμετρα.  

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής, το συντομότερο δυνατό, στο συντονιστή Παναγιώτη Παππά (τηλ. 6945 832701).

Σημειώνεται ότι ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους: Τρύπης, Πικουλιανίκων, Ταϋγέτης (Μπαρσινίκου), Παρορίου, Αναβρυτής και Καλυβίων Σοχάς έχει ξεκινήσει το καθάρισμα παραδοσιακών μονοπατιών, συνολικού μήκους περίπου 93 χιλιομέτρων, που προσφέρονται για φυσιολατρικό, περιπατητικό και αθλητικό τουρισμό.

Τα 14 χωριά που συνδέουν τα μονοπάτια είναι: 1) Λογγάστρα, 2) Βάρσοβα, 3) Τρύπη, 4)Σταυρός, 5) Πικουλιάνικα, 6) Βλαχοχώρι, 7)Ταϋγέτη, 8) Περγανταίικα, 9) Αναβρυτή, 10) Σοχά 11) Καλύβια Σοχάς, 12) Παρόρι, 13) Άγιος Ιωάννης και 14) Μυστράς.

Τα μονοπάτια αυτά αποτελούν τμήμα των μονοπατιών που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής πριν κατασκευαστεί το σύγχρονο οδικό δίκτυο.
 
Στον παρακάτω χάρτη με πράσινο φαίνεται το σύνολο των μονοπατιών

LAKONIA Xartis Monopatia ergou Taygetis 200.000 28.8.2018

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti