«Άνοιξαν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης 5.000 ανέργων

Με έμφαση στην «πράσινη» οικονομία και τις γυναίκες

Πέμπτη, 11 Μάιος 2023 10:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Άνοιξαν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης 5.000 ανέργων

Άρχισε την Τετάρτη (10/5) η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και τις γυναίκες».

Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία 5.000 νέων «πράσινων» θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στην πράσινη οικονομία. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 15 μήνες, έως 12.264 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

Τα προγράμματα επιδότησης εργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) απευθύνονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, αποκλειστικά ηλεκτρονικά, είτε μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ελληνικού δημοσίου (gov.gr).

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 49.880.000 € και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Για τις σχετικές δημόσιες προσκλήσεις και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti