Σχολεία των Κροκεών γνωρίστηκαν με Ειδικό Σχολείο της Αττικής

Η διαδικτυακή συνάντηση και η ανταλλαγή εμπειριών

Τρίτη, 06 Φεβρουάριος 2024 15:59 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σχολεία των Κροκεών γνωρίστηκαν με Ειδικό Σχολείο της Αττικής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ, το Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Κροκεών πραγματοποίησε μια ξεχωριστή συνάντηση με το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής Αττικής, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα σχολεία συναντήθηκαν διαδικτυακά, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να γνωριστούν καλύτερα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των Κροκεών παρουσίασαν την ιστορία του σχολείου, την περιοχή τους, αλλά και το σημαντικό έργο του μεγάλου Λάκωνα ποιητή, Νικηφόρου Βρεττάκου.
Από την πλευρά τους, οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου παρουσίασαν την ιστορία του δικού τους σχολείου, ενώ απήγγειλαν και ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Μέσα από αυτή τη συνάντηση, οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Κροκεών γνώρισαν την ιστορία του Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής, ήρθαν σε επαφή με τη νοηματική γλώσσα, έμαθαν για τις συνθήκες διαβίωσης της κοινότητας κωφών στην Ελλάδα και άκουσαν τα αιτήματα τους σχετικά με την επίτευξη της προσβασιμότητας.

Τέλος, τα δύο σχολεία συμφώνησαν για μια νέα μελλοντική συνεργασία.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti