2.000 μαθητές στην Αρχαία Ολυμπία θα δεχτούν Ολυμπιακή εκπαίδευση

Πιλοτική εφαρμογή προγράμματος και για Πελοποννήσιους μαθητές

Σάββατο, 10 Φεβρουάριος 2024 19:47 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
2.000 μαθητές στην Αρχαία Ολυμπία θα δεχτούν Ολυμπιακή εκπαίδευση

Μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο συμφωνήθηκε η έναρξη, από φέτος ενός προγράμματος Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, υπέγραψαν το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού και η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (ΔΟΑ). Οι εκπαιδευτικές δράσεις θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι μαθητές θα βιώσουν την σημασία που έχουν για τη ζωή τους οι Ολυμπιακές αξίες, όχι μόνον μέσα από μια θεωρητική προσέγγιση, αλλά και με πρωτότυπες μεθόδους πρακτικής εφαρμογής τους.

Το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε και θα εκτελεστεί από την ΔΟΑ σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) και το Υπουργείο Παιδείας, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το υπουργείο και θα απευθύνεται σε 2.000 μαθητές Γυμνασίου κατ’ έτος, από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος. Αρχικά, θα εφαρμοστεί πιλοτικά στα σχολεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

To μνημόνιο υπέγραψαν ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, παρουσία του προέδρου της ΕΘΝΟΑ, Γιώργου Αλικάκου, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά και του Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη.

Η υπογραφή του μνημονίου εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης δράσεων σε θέματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών και έρχεται να λειτουργήσει ενισχυτικά του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα για την αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών στον Αθλητισμό.

Στόχοι του προγράμματος είναι οι μαθητές:

• Να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με τον αθλητισμό, τον Ολυμπισμό και τις Ολυμπιακές αξίες.

• Να κατανοήσουν το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και τη διαχρονική τους αξία.

• Να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν κανόνες συμπεριφοράς έτσι ώστε να αναπτύξουν θετικές αξίες και στάσεις ζωής.

• Να μυηθούν σε θέματα εκστρατείας για την ακεραιότητα και τη θετική αθλητική συμπεριφορά.

• Να ενθαρρυνθούν ως προς τη μαζική συμμετοχή και την αγάπη τους για τον αθλητισμό, με στόχο τη δια βίου άσκηση.

• Να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και συμπεριφορές (σεβασμός αντιπάλου, σωστή αθλητική συμπεριφορά, εκπαίδευση θεατή, οφέλη της άσκησης, υγιεινός τρόπος ζωής κ.ά.).

• Να ευαισθητοποιηθούν σε έναν νέο τρόπο ζωής που θα βασίζεται στην απόλαυση της κίνησης, στη χαρά της προσπάθειας και στην ευγενή άμιλλα.

• Να υιοθετήσουν τον εθελοντισμό ως έκφραση κοινωνικής συμπεριφοράς.

• Να ενισχύσουν τους δεσμούς φιλίας, συνεργασίας, και ομαδικού πνεύματος, μέσα από ομαδικές δραστηριότητες.

• Να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και την φαντασία τους μέσα από την συμμετοχή σε εικαστικές και κινητικές δραστηριότητες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti