Μικροί επιστήμονες εν ρομποτική δράση διακρίθηκαν στη Σπάρτη

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός First Lego League Πελοποννήσου

Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2024 16:14 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μικροί επιστήμονες εν ρομποτική δράση  διακρίθηκαν στη Σπάρτη

Ο περιφερειακός διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής First Lego League Πελοποννήσου έλαβε χώρα με επιτυχία στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, το περασμένο Σάββατο 17 Φεβρουαρίου.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 11 ομάδες και συνολικά περισσότεροι από 120 μαθητές και μαθήτριες, προπονητές και εθελοντές. Οι συμμετέχοντες στη φετινή θεματική που φέρει τον τίτλο Masterpiece, εστίασαν στον ρόλο που παίζει το STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, μαθηματικά) στις τέχνες και τους δόθηκε η δυνατότητα να σχεδιάσουν και να χτίσουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων.

Μάλιστα, αξιοσημείωτη ήταν η προσφορά των εθελοντών της τοπικής κοινωνίας που ξεπέρασαν τους 20 και συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων.
Ο περιφερειακός διαγωνισμός Πελοποννήσου είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής, ενώ το 1/2 των ομάδων βραβεύτηκαν για την εξαιρετική προσπάθεια στις διαφορετικές κατηγορίες του διαγωνισμού.

Συνολικά το 1/3 των ομάδων εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό του First Lego League Greece, που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το τον ελληνικό τελικό στην κατηγορία Challenge είναι οι: C3018 RdisT, C3150 LEGOBOOM, C3161 Northside και C3169ARTech.

Στην τελετή λήξης οι κριτές απένειμαν τα βραβεία, θαυμάζοντας τις προσπάθειες και τη δουλειά των παιδιών.

Η δράση αποτελεί συνδιοργάνωση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης με την Eduact.

Αναλυτικά τα βραβεία του περιφερειακού διαγωνισμού Πελοποννήσου στη Σπάρτη:

Core Values Award
-C3169 ARTech

Innovation Project Award
-C3150 LEGOBOOM

Robot Design Award
-C3161 Northside

Robot Performance Award
-C3018 RdisT

Rising-All Star Award
-C3158 MindBurst

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti