Ο Ορφέας σαγηνεύει το 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης

Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2024 16:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Ορφέας σαγηνεύει το 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης

Ένα μαγικό ταξίδι απόλαυσαν οι λιλιπούτειοι μαθητές και μαθήτριες του 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, την ωραία Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Μια πουπουλένια ημέρα
Όλα ξεκίνησαν από την εκπαιδευτική δράση που σκοπό είχε να εμφυσήσει στα πιτσιρίκια την αγάπη προς τα ζώα, ήμερα ή αγριούτσικα. Πάνω σε αυτές τις ράγες, οι νηπιαγωγοί, αρχικά συνόδευσαν τα παιδιά μέχρι το θαυμάσιο Μουσείο των Ψηφιδωτών, στο κέντρο της πόλης. Τα πιτσιρίκια θαύμασαν το υπέροχο ψηφιδωτό «Ο Ορφέας ως γητευτής ζώων», φιλοτεχνημένο στις αρχές του 4ου αιώνα μΧ. Ο Ορφέας παίζει λύρα και σαγηνεύει τα ζώα, θηλαστικά, πτηνά κι ερπετά. Το δημιούργημα ανακαλύφθηκε τυχαία το 1890 και τώρα εκτίθεται στον ίδιο χώρο όπου βρέθηκε, ως τμήμα οικίας πλούσιων Ρωμαίων. Στο μουσείο συναντάς και το ψηφιδωτό της αρπαγής της Ευρώπης από τον μεταμορφωμένο σε ταύρο Δία.

Επόμενη στάση «ΙΔΙΟΜΟΡΦή»
Η εκδρομή συνεχίστηκε στο όμορφο χώρο των εκδόσεων «Ιδιομορφή». Εκεί ο εκδότης Γιώργος Κώτσου και ο συγγραφέας-εικονογράφος Θανάσης Σισμάνης, εξήγησαν στα παιδιά πώς φτιάχτηκε, από την αρχή ως το τέλος, το βιβλίο «Ο Ορφέας που σαγηνεύει τα ζώα», ακριβώς πάνω στο θέμα του ψηφιδωτού. Η παρουσίαση ικανοποίησε τις νηπιαγωγούς αλλά και γονείς που βρέθηκαν στον χώρο. Ο χώρος βέβαια στένεψε κάποια στιγμή αφού γέμισε από τα ορθάνοιχτα μάτια των παιδιών, που σαν να μεγάλωσαν ξαφνικά από τη μαγεία τής αφήγησης. Σαν σε θεατρικό παιχνίδι τα πιτσιρίκια έμαθαν πώς ένας μύθος γίνεται παραμύθι κι ύστερα βιβλίο. Ένα έντυπο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ακούστηκαν ανεπανάληπτες ατάκες κατά τις στιχομυθίες Κώτσου – παιδιών και τα τζάμια έτριξαν από τον ενθουσιασμό των ζωηρών νηπίων. Τα πιτσιρίκια δεν παρέλειψαν να φτιάξουν επί τόπου κολλάζ που χάρισαν στους μεγαλύτερους της συνάντησης. «Ευχαριστούμε κύριε Γιώργο».

Δ.Π.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti