Για την πολιτική επικαιρότητα, την προσφυγή στις κάλπες, αλλά και το μεταναστευτικό κλήθηκε να απαντήσει η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη στην εκπομπή ON ΕΡΤ. Η κυρία Τατούλη έκανε μία αναδρομή στην οκτάμηνη αριστερή κυβέρνηση, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για το διασυρμό που υπέστη η χώρα μας. «Είδαμε στη χώρα να συμβαίνουν πρωτόγνωρα πράγματα το έτος που διανύουμε. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ως κορυφαίο στιγμιότυπο η στιγμή εκείνη που το CNN μέτρησε αντίστροφα για την πτώχευση και τη χρεοκοπία της χώρας. Το προηγούμενο δημοσιογραφικό σόου του συγκεκριμένου σταθμού ήταν στην αντίστροφη μέτρηση για την Ολυμπιάδα της Αθήνας. Με ενδιαφέρει εξαιρετικά ο διεθνής διασυρμός της χώρας μας και πολύ περισσότερο όταν το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας δίνει παρά πολύ ωραίες ευκαιρίες στους ακραία συντηρητικούς κύκλους της διεθνούς πραγματικότητας να διασύρουν μία χώρα σαν την Ελλάδα, που είχε πολλά επιτεύγματα στο παρελθόν και σήμερα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος».
Η πολιτευτής Αρκαδίας είπε ακόμη ότι η προσφυγή στις κάλπες ήταν μονόδρομος. «Είναι σαφές ότι η χώρα αντιμετώπιζε οξύτατο πολιτικό πρόβλημα και έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Αυτό έγινε σαφές από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έγινε πιο σαφές μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων. Θεωρώ ότι η γρήγορη προσφυγή στις κάλπες μπορεί να δώσει λύτρωση σε ένα πολιτικό σκηνικό, το οποίο έχει η χώρα μεγάλη ανάγκη. Οι πολίτες πρέπει να κληθούν να ψηφίσουν πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις. Αν δούμε φαινόμενα ότι άλλα λέμε πριν από τις εκλογές και άλλα κάνουμε μετά νομίζω ότι το θέμα ακυβερνησία της χώρας δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα μας βρουν».
Η κυρία Τατούλη εξέφρασε την ελπίδα της το πολιτικό σύστημα να κερδίσει την αξιοπιστία του στα μάτια των πολιτών. «Αυτή τη στιγμή το πολιτικό σκηνικό είναι τόσο ρευστό που οι επόμενες 20 ημέρες που μας απομένουν μέχρι να ξαναπάμε στις κάλπες είναι ένας κρίσιμος χρόνος προκειμένου να επαναδιαπραγματευτούμε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με τους πολίτες γιατί δεν είναι μόνο η ΝΔ ή το παλιό πολιτικό σύστημα που έχει να κερδίσει την αξιοπιστία του, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα νεότευκτα κόμματα».




