Σαν να έχει «κολλήσει» μοιάζει το τελευταίο διάστημα το πρόγραμμα εναλλακτικής διαχείριση απορριμμάτων σε «έξι ρεύματα» που εφαρμόζει ο Δήμος Σπάρτης. Ενώ έχουν διανεμηθεί οι γνωστοί μπλε και καφέ κάδοι, σε αρκετές γειτονιές της πόλης, καθώς και σε γύρω χωριά, υπάρχουν κεντρικοί δρόμοι της Σπάρτης (πχ Όθωνος Αμαλίας), στους οποίους οι κάτοικοι δεν έχουν λάβει ακόμη κάδους. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν η κωλυσιεργία οφείλεται σε έλλειψη κάδων και αναμονή για την παραλαβή τους ή εάν η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, αλλά απλώς απαιτείται χρονικό διάστημα ώστε η διανομή να γίνει σε όλη την πόλη. Πάντως, αρκετοί δημότες αναζητούν απαντήσεις για το θέμα και απευθύνονται στο «Λακωνικό Τύπο», ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που σπεύδουν να προδικάσουν αποτυχία του προγράμματος.
Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι σε μεγάλο τμήμα της Σπάρτης έχει διανεμηθεί το «σετ» των κάδων και τα «έξι ρεύματα» υλοποιούνται κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Οι αντιδράσεις δημοτών δεν απουσιάζουν, ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό φαίνεται ότι προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και συντάσσεται με τους όρους του προγράμματος.
Σε κάθε περίπτωση, μία διευκρινιστική ενημέρωση από το Δήμο Σπάρτης για την εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος θα έλυνε πολλές απορίες και ίσως… έκλεινε στόματα. Τέλος, εκκρεμεί και η σχετική καμπάνια που έχει εξαγγείλει ο δήμος αναφορικά με τον τρόπο υλοποίησης του σχεδιασμού του.




