Απαιτείται συνείδηση, προσοχή και συμμόρφωση…

Κατέδειξε κινδύνους ο τραυματισμός ανήλικου στην πλατεία Σπάρτης

Τρίτη, 10 Απρίλιος 2018 18:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απαιτείται συνείδηση, προσοχή και συμμόρφωση…

Στα «ψιλά» πέρασε ένα περιστατικό που μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία, τις άγιες ημέρες της Μ. Εβδομάδας στο κέντρο της Σπάρτης. Ήταν Μ. Πέμπτη (5/4), όταν ένα δίκυκλο (ντελίβερι) που -κατά παράβαση του Νόμου- κινείτο επάνω στην κεντρική πλατεία Σπάρτης (πίσω από το δημαρχιακό μέγαρο) παρέσυρε ένα ανήλικο παιδί, περίπου 6 ετών. Επικράτησαν στιγμές πανικού και αναστάτωσης, ενώ το παιδάκι διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Το ευτύχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι δεν φαίνεται να εμπνέει λόγους ανησυχίας η κατάσταση της υγείας του. Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα δεν έχουν διευκρινιστεί με ακρίβεια, όμως όλα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν ο οδηγός του δικύκλου δεν χρησιμοποιούσε τον πεζόδρομο ως δρόμο.

Όπως αναφέρουν πολίτες στον «Λακωνικό Τύπο» η κίνηση δικύκλων επί της κεντρικής πλατείας, αλλά και άλλων πεζοδρομημένων σημείων της πόλης είναι συστηματικό φαινόμενο σε βαθμό κατάχρησης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για δίκυκλα που χρησιμοποιούνται για επαγγελματική χρήση. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι λόγοι αυτής της οδηγικής συμπεριφοράς έχουν να κάνουν με την εξοικονόμηση χρόνου και ταχύτερη διευθέτηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Όμως, όταν η (σιωπηρή) αποδοχή αυτών των επιλογών γίνεται κανόνας που κάποιες φορές εγκυμονεί κινδύνους, η κοινωνία αντιδρά. Εξάλλου, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η κίνηση σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια τιμωρείται με 200 ευρώ (αρ.16, παρ.4)

Ζητούμενα είναι η επίγνωση, η οδηγική συνείδηση, η συμμόρφωση με νόμους και κανόνες που συνεπάγεται σεβασμό των υπολοίπων και οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Δεν θέλει και πολύ για να γίνει το κακό… Χ.Π.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti