«Θα παλέψω για να δημιουργηθεί μία ισχυρή τοπική οικονομία»

Συνέντευξη της Εύης Τατούλη στο “ΛΤ”

Πέμπτη, 15 Ιανουάριος 2015 02:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Θα παλέψω για να δημιουργηθεί μία ισχυρή τοπική οικονομία»

Έτοιμη να συστρατευτεί για να επέλθουν βαθιές τομές στο πολιτικό σύστημα της χώρας εμφανίζεται η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία, Εύη Τατούλη, σε αποκλειστική της συνέντευξη στο “ΛΤ”.

Μιλά για την εμπειρία να μεγαλώνει κανείς μέσα σε μία, αμιγώς, πολιτική οικογένεια, για τις δυσκολίες, αλλά και τις προκλήσεις που σηματοδοτεί η ταυτόχρονη ενασχόληση με τον επαγγελματικό, οικογενειακό, αλλά και πολιτικό στίβο. Αναφέρεται, ακόμη, στο στόχο της να συμβάλλει στην αναθεώρηση της άποψης των πολιτών για την πολιτική και τους εκφραστές της, ενώ απευθύνει ιδιαίτερο μήνυμα στους Αρκάδες ψηφοφόρους που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Λακωνία.

Το μεγαλύτερο, όμως, όραμα για την Εύη Τατούλη είναι μία σταθερή ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, μέσω της οποίας θα αποκτήσουν ισότιμα οφέλη όλες οι ΠΕ της Πελοποννήσου. «Θα παλέψω για να δημιουργηθεί μία ισχυρή τοπική οικονομία, με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ενταγμένη στον περιφερειακό σχεδιασμό της Πελοποννήσου όπου οι Περιφερειακές Ενότητές της θα αναπτύσσονται ισότιμα και παράλληλα», τονίζει χαρακτηριστικά.

 

Μεγαλώνοντας σε μια πολιτική οικογένεια με εντάσεις, επιτυχίες αλλά και συγκρούσεις, τι είναι αυτό που ωθεί και εσάς να ασχοληθείτε με την πολιτική;
Η οικογενειακή παράδοση είναι η καλύτερη προίκα συγκριτικά με άλλες προίκες όπως διάφορα οικονομικά συμφέροντα ή κομματικοί μηχανισμοί, το ίδιο και η εμπειρία που βιωματικά απέκτησα σε μια βαθιά πολιτική οικογένεια που ενεργοποιήθηκε στην κεντρική σκηνή, αλλά και στο χώρο της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πέραν αυτών, πιστεύω ότι στα δύσκολα σμιλεύονται οι χαρακτήρες και αναδύονται οι πολιτικές που οδηγούν εν τέλει σε αλλαγές των προτύπων και του δημόσιου βίου. Γιατί έχει φτάσει η ώρα να φτιάξουμε το πολιτικό σύστημα που θέλουμε μέσα από το πολιτικό κατεστημένο που θέλουμε να αλλάξουμε. Πιστεύω λοιπόν ότι μπορώ να επηρεάσω με τις δυνάμεις μου την κεντρική πολιτική σκηνή με γνώμονα πρωταρχικά τον τόπο μου την Αρκαδία.
 

Πολύτεκνη μητέρα, επαγγελματίας και τώρα πολιτικός. Πόσο δύσκολο είναι να συνδυαστούν;
Κλήθηκα από τον Πρωθυπουργό της χώρας να ενισχύσω το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.   Κλήθηκα να εισφέρω φρεσκάδα, ανανέωση, νέα οπτική στην πολιτική σκέψη και δράση. Κλήθηκα να αποτελέσω παράγοντα πολιτικής συνεννόησης και συνεργασίας. Σ’ αυτή την πρόσκληση ανταποκρίθηκα. Από την πρώτη στιγμή δίνω έναν αγώνα μακριά από τον μηχανισμό ενός κλειστού γραφείου. Συνομιλώ με τους πολίτες κάθε μέρα γιατί πιστεύω ότι το να είμαι προφυλαγμένη στους τέσσερις τοίχους του γραφείου μου, και εκεί να περιδιαβαίνουν οι γενικοί κουμανταδόροι, δεν αφορά το σήμερα, δεν αφορά τη διαφάνεια και την εντιμότητα στη σχέση με τους συμπατριώτες μου. Πάντα πίστευα ότι κάθε νέα και σύγχρονη γυναίκα μπορεί να είναι μάνα, σύντροφος και επαγγελματίας. Έτσι πορεύτηκα έως σήμερα. Πάντα πίστευα ότι τίποτα δε χαρίζεται, παρά μόνο κερδίζεται. Με συγκροτημένη προσπάθεια. Με στιβαρό σχεδιασμό. Με σκληρή δουλειά. Με χειροπιαστά αποτελέσματα.


Σε μια περίοδο γενικότερης απογοήτευσης και απαξίωσης, ως νέος άνθρωπος τι νέο και διαφορετικό προσδοκάτε να φέρετε στην κεντρική πολιτική σκηνή;
Ένα από τα κρίσιμα θέματα για τους βουλευτές σήμερα είναι η αναθεώρηση του ρόλου τους. Ο πρωθυπουργός βλέπετε δημιουργεί μια ραχοκοκαλιά και αυτή είναι η κατευθυντήρια γραμμή.

Όλοι μιλάνε για την απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Το πολιτικό σύστημα απαξιώθηκε μόνο του όμως; Ή μήπως απαξιώθηκε από εκείνους, οι οποίοι ψηφίζουν ό,τι να ναι χωρίς να έχουν διαβάσει ή χωρίς να έχουν αρθρώσει τον παραμικρό διαφορετικό λόγο και από την άλλη, από εκείνους που λένε πάντα όχι. Τίποτα από τα δύο δεν είναι υγιές. Και αυτοί που ψηφίζουν και αυτοί που δεν ψηφίζουν ποτέ και μετά παραπονιούνται στους πολίτες και εκλιπαρούν τον οίκτο των πολιτών. Αυτά είναι που απαξίωσαν το πολιτικό σύστημα. Θεωρώ ότι και η δική μου παρουσία μπορεί να αλλάξει την πολιτική στον τόπο μας και στους πολίτες. Η επόμενη ημέρα της παράταξης, μαζί με την εμπειρία όλων των στελεχών της ΝΔ που διαδραμάτισαν το ιστορικό τους ρόλο, θα γεμίσει με νέα πρόσωπα. Γιατί οι νέοι πολιτικοί θα χαράξουν την νέα εποχή της. Με πρωταρχικό σκοπό και στόχο να φέρουν πίσω εκείνου τους οπαδούς της που κάποτε την εμπιστεύτηκαν και σήμερα έχουν απομακρυνθεί από την ψυχή της παράταξης.

 

Τι θα απευθύνατε στους συντοπίτες σας που διαβιούν στη Λακωνία, αλλά παραμένουν δεμένοι με την Αρκαδία και πολλοί ψηφίζουν εκεί.
Θα ήθελα αρχικά να αναφέρω ότι νιώθω Πελοποννήσια και ότι θεωρώ την Λακωνία πατρίδα μου όσο και την Αρκαδία. Ήρθα σε αυτό το χώρο για να δυναμώσω τη φωνή του τόπου μου στο ελληνικό κοινοβούλιο. Θεωρώ ότι η θέση του πολιτικού είναι και στην πόλη αλλά και στο πιο μικρό χωριουδάκι ακόμη και αν βρεις πέντε κατοίκους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Πελοποννήσου γενικότερα είναι η νεανική ανεργία. Υπάρχουν άνθρωποι που γύρισαν στα χωριά τους και αναζητούν κάτι να κάνουν εκεί. Και αυτό το θέμα θα έχει προτεραιότητα στην ατζέντα μου στο Κοινοβούλιο. Θα παλέψω για να δημιουργηθεί μία ισχυρή τοπική οικονομία, με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ενταγμένη στον περιφερειακό σχεδιασμό της Πελοποννήσου όπου οι Περιφερειακές Ενότητές της θα αναπτύσσονται ισότιμα και παράλληλα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti