«Sparta City Ultra» των ρεκόρ και των υποσχέσεων για το μέλλον (ΦΩΤΟ)

Διεξήχθη στη Σπάρτη η πρώτη διεθνής συνάντηση υπεραποστάσεων σε αστικό ιστό

Παρασκευή, 25 Φεβρουάριος 2022 20:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Sparta City Ultra» των ρεκόρ και των υποσχέσεων για το μέλλον (ΦΩΤΟ)

Το ισχυρό «αποτύπωμά» της, από πλευράς διοργάνωσης, επιδόσεων και ρεκόρ, άφησε η πρώτη διεθνής συνάντηση υπεραποστάσεων «Sparta City Ultra» που διεξήχθη το διήμερο 19-20/2 στη Σπάρτη. Ο αγώνας, που περιελάμβανε αγώνες διάρκειας 6, 12 και 24 ωρών, διεξήχθη για πρώτη φορά σε αστικό ιστό, με διοργανωτές τους «Σπαρτιάτες Δρομείς» και την υποστήριξη του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης και του Δήμου Σπάρτης.

Κατά  τη νεοσύστατη διοργάνωση, στην οποία υπήρξε αυξημένος αριθμός συμμετοχών από Ελλάδα κι εξωτερικό, καταγράφηκαν 5 ρεκόρ, στα 50 χιλιόμετρα, στα 80 χιλιόμετρα και στα 100 χιλιόμετρα στον αγώνα των 12 ωρών. Παράλληλα, σημειώθηκε η 3η καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 145 χιλιόμετρα στις 12 ώρες από την τρομερή κι ακαταπόνητη Φινλανδή Νόρα Χονκάλα (Noora Honkala) η οποία βρίσκεται πλέον στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Μεταξύ των συμμετοχών ξεχώρισε, αναμφισβήτητα, η παρουσία του αειθαλή Δημήτρη Χρόνη, ο οποίος σε ηλικία 70 ετών συγκίνησε κι έδωσε μαθήματα ζωής με την αγωνιστικότητα, το πάθος και το μεγαλείο ψυχής του, όπως είχε πράξει και στο παρελθόν με τον τερματισμό στο «Σπάρταθλον» (2017, 2019).

Σε ανακοίνωσή τους οι «Σπαρτιάτες Δρομείς» επεσήμαναν: «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την κατανόηση αλλά και την βοήθεια των πολιτών κατά την διάρκεια αυτού του αγώνα που», προσθέτοντας πως «η σειρά αυτών των αγώνων δεν θα μπορούσε να έχει γίνει χωρίς την βοήθεια των χορηγών».

Σύμφωνα με τους «Σπαρτιάτες Δρομείς», «κατά τη διεξαγωγή των αγώνων σημαντικότατη ήταν η βοήθεια των εθελοντών, του Ερυθρού Σταύρου-τμήματος Σπάρτης, της ομάδας  Ετοιμοκλής, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης-τμήματος Σπάρτης, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Νομού Λακωνίας, του ΑΜΟΣ και της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια σε ό,τι χρειάστηκε, την Τροχαία, το ΕΚΑΒ, και το Νοσοκομείο Σπάρτης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Σπάρτης, τον ΟΝΑ  Δήμου Σπάρτης».

Καταλήγοντας, οι «Σπαρτιάτες Δρομείς» σημείωσαν: «Είμαστε ευγνώμονες προς όλους τους παραπάνω και πεπεισμένοι πως με την βοήθεια όλων ο αγώνας αυτός θα γίνει πόλος έλξης για  περισσότερους αθλητές και θα αποτελέσει μαζί με το Σπάρταθλον τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της πόλης μας».

Δήλωση Π. Δούκα
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σπάρτης Π. Δούκας ανέφερε για τον αγώνα «Sparta City Ultra», αλλά και για την αθλητική ανάκαμψη της Σπάρτης: «Ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός και ο Αθλητισμός συνιστούν βαριές βιομηχανίες για τη Σπάρτη και μπορεί να συμβάλλουν αποφασιστικά στη βελτίωση των εισοδημάτων στην περιοχή μας!

Στον Αθλητισμό εφαρμόζουμε ήδη πρόγραμμα ώστε η Σπάρτη να αναδειχθεί σε Διεθνές Κέντρο Υπερμαραθώνιων Αγώνων.

Υπάρχει μια μοναδική δυνατότητα να αξιοποιήσουμε το σπουδαίο και φοβερό παγκόσμιο brand name,
• της Σπάρτης,
• του Λεωνίδα,
• των «300»,
• των 2500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών,
• της Σπαρτιατικής Αγωγής του Λυκούργου
• της συμμετοχής της Σπάρτης στην ίδρυση των Ολυμπιακών Αγώνων! (Ο Λυκούργος με τον Ίφιτο (βασιλιά της Ήλιδας) έδωσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες τη σπουδαιότητά τους!) (Ακόμα και η Ολυμπιακή εκεχειρία ήταν έμπνευση του Λυκούργου, όπως μας περιγράφει ο Πλούταρχος [Λυκ.23.2], κλπ.)

Ενδεικτικά:
Αθλητικοί Αγώνες που έχουμε σχεδιάσει να πραγματοποιήσουμε:
1. Σπάρτη-Θερμοπύλες-Υπερμαραθώνιος = 340 χλμ. / 8 Μαραθώνιοι non-stop!
2. Θερμοπύλες-Σπάρτη-Υπερμαραθώνιος (The Return of the Glory) από τον Όμιλο Spartan Race του Joe deSena
3. Σπάρταθλον 2022 = Υπερμαραθώνιος Αθήνα - Σπάρτη
4. Θερμοπύλες-Σπάρτη Σκυταλοδρομία
5. Σπάρτη-Κορυφή Ταϋγέτου αγώνας δρόμου
6. 6ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος  Αθήνα - Σπάρτη - Αθήνα (460 χλμ.)
7. 6ος Δρόμος Αθανάτων (142 χλμ Τρίπολη-Μυστράς-Σπάρτη-Καλαμάτα)
8. Αγώνας Δρόμου Βασιλιάς Λεωνίδας (80 χλμ. Τρίπολη - Σπάρτη)
9. Αγώνας δρόμου «Ωραίας Ελένης» από το “Παλάτι του Μενελάου” - Κροκεές - μέχρι τη νησίδα Κρανάη στο Γύθειο! Οι δρομείς ξεκινάνε για να προλάβουν τον Πάρη με την Ωραία Ελένη!
10. Βραδινός μαραθώνιος Sparta Night Run
11. Λακεδαιμόνιος Δρόμος, 130χλμ. Μυστράς -Γεράκι-Μονεμβάσια
12. Α΄ Αγώνας Γερακίου Μυστράς - Γεράκι 48,5 χλμ.!
13. Ορεινός Ημιμαραθώνιος Καστορείου 23χλμ
14. Παλαιολόγειος Δρόμος, Μυστράς-Μαγούλα-Σπάρτη-Μυστράς
15. Πηνελόπειος Δρόμος, 11 χλμ και παιδικός αγώνας-  από Σπαντίδειο Αμφιθέατρο-Άγιο Κωνσταντίνο-Αγόριανη-Γεωργίτσι-Σπαντίδειο Αμφιθέατρο
16. SPARTAN RACE / Spartan Trifecta World Championship 2020 (μεικτός αγώνας ανώμαλου δρόμου, αντοχής, δύναμης, κλπ.)
17. Spartan Workout Tour
18. Αγώνας δρόμου για τους πεσόντες στο Μονοδένδρι, Μονοδένδρι - Σπάρτη
19. Υπερμαραθώνιος Ολυμπία - Σπάρτη
20. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και Διεθνής αγώνας ορεινής ποδηλασίας στις Καρυές
21. Σπαρτακιάδα - Αγώνας Ποδηλασίας Αθήνα - Σπάρτη
22. Θερμοπύλες - Σπάρτη Ποδηλατοδρομία

Σε αυτά ας προσθέσουμε και το Vamvakou Trail, Αγώνες δρόμου, 7 χλμ και 27 χλμ. στη Βαμβακού που διοργανώνει το Vamvakou Revival!

Ευελπιστούμε ότι όλοι οι συνδημότες και συνδημότισσες μας θα αγκαλιάσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια», κατέληξε ο Π. Δούκας.


φωτο: Θανάσης Ρουμελιώτης, FB

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα