ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η καραντίνα δεν πρέπει να καθυστερεί τις εξετάσεις του ετήσιου γυναικολογικού ελέγχου
12/01/2021

Η καραντίνα δεν πρέπει να καθυστερεί τις εξετάσεις του ετήσιου γυναικολογικού ελέγχου

Ν. Σκαρτάδος: «Η έγκαιρη διάγνωση  «μονόδρομος» αντιμετώπισης προβλημάτων»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πόσες θερμίδες έχουν τα εορταστικά γλυκά;
23/12/2020

Πόσες θερμίδες έχουν τα εορταστικά γλυκά;

Κάποια από τα γλυκά της λίστας θα σας ξαφνιάσουν με το πόσο παχυντικά είναι, ενώ άλλα, που νομίζατε περισσότερο επιβαρυντικά, είναι τελικά πιο…αθώα.

Μελομακάρονα
Ανά τεμάχιο σας χαρίζει 170-220 (αναλόγως μεγέθους). Από όλα τα χριστουγεννιάτικα γλυκά αποτελεί το πιο υγιές, καθώς είναι άριστη πηγή μονοακόρεστων λιπαρών. Το ελαιόλαδο και το μέλι είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία σας.

Κουραμπιέδες
Προσδίδει 190-260 θερμίδες ανά τεμάχιο. Αποτελεί το πιο αμφιλεγόμενο γλύκισμα, αφού δεν ξέρουμε κατά πόσο αποτελεί μια καλή επιλογή γλυκού, Από τη μια περιέχει αμύγδαλα, τα οποία είναι μια άριστη τροφή, όμως από την άλλη, είναι άφθονα σε βούτυρο, το οποίο περιέχει μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών.

Ginegrbread μπισκότα
Αν στη συνταγή δεν βάλετε ζάχαρη, θα σας χαρίσουν μόνο 55 θερμίδες το ένα, άρα θα μπορέσετε να τα απολαύσετε σχετικά άφοβα!

Δίπλες
Μια δίπλα περιέχει περίπου 180-240 θερμίδες (αναλόγως μεγέθους). Ένα από τα βασικά μειονεκτήματά της είναι ότι είναι τηγανισμένες. Αυτό αρκεί για να την κατατάξουμε στα ανθυγιεινά. Από την άλλη όμως περιέχει μέλι, το οποίο είναι φημισμένο για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Με μέτρο κι αυτές, λοιπόν…

Βασιλόπιτα (κέικ)
Ένα κομμάτι (75γρ.) έχει περίπου 280-300 θερμίδες

Βασιλόπιτα (τσουρέκι)
Ένα κομμάτι (55γρ.) έχει περίπου 200 θερμίδες. Η μαστίχα που περιέχει είναι ευεγετική πρώτη ύλη, όμως το βούτυρο και τα αυγά δεν βοηθούν ιδιαίτερα!

Πανετόνε
Αβγά, βούτυρο, αλεύρι, κρέμα γάλακτος, καρύδια, ξερά φρούτα, ζάχαρη και κονιάκ… Πώς να μην είναι πλούσιο σε θερμίδες και λιπαρά; Μία μερίδα αποδίδει 330 θερμίδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σήμερα ο Δίας «συναντά» τον Κρόνο μετά από 400 χρόνια
21/12/2020
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος