Ο τρόπος για να διώξεις τις άσχημες μυρωδιές από το πλυντήριο πιάτων σου

Δευτέρα, 05 Απρίλιος 2021 18:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο τρόπος για να διώξεις τις άσχημες μυρωδιές από το πλυντήριο πιάτων σου

Η πιο σωστή αγορά που έκανες για την κουζίνα. Ναι, ακόμα καλύτερη και από τα «έξυπνα» τηγάνια που φτιάχνουν ομελέτα που αναποδογυρίζει με μαεστρία. Το πλυντήριο πιάτων είναι σωτήριο και το έχεις καταλάβει ήδη από τις πρώτες χρήσεις.

Τα βάζεις όλα μέσα στο πλυντήριο πιάτων και πατάς ένα κουμπί. Ως δια μαγείας το βουνό πιάτων από τον νεροχύτη εξαφανίστηκε, χωρίς να πάρει μαζί το κουράγιο και την υπομονή σου. Σε μισή ωρίτσα πιάτα, κατσαρόλες, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα είναι έτοιμα.

Επειδή η χρήση που κάνεις στο πλυντήριο πιάτων είναι συνεχής και πολλές φορές καλείται να αντιμετωπίσει λίπη και επίμονους λεκέδες πρέπει να το φροντίζεις. Το κόλπο είναι απλό.

Προσέχουμε για να έχουμε για αυτό και μετά από κάθε πλύση καλό θα ήταν να καθαρίζεις το φίλτρο που συγκρατεί τυχόν τροφές που έχουν απομείνει στα πιάτα και τα κατσαρολικά που μπήκαν στο πλυντήριο πιάτων.

Πώς να διώξεις τις άσχημες μυρωδιές από το πλυντήριο πιάτων
Σε δεύτερο χρόνο, αν δεις πως το πλυντήριο πιάτων αναδίδει μία όχι και τόσο ωραία μυρωδιά πρέπει να δράσεις καταλλήλως.

Τοποθετήσε μέσα στο πλυντήριο ένα ποτήρι με λευκό ξύδι. Το ξύδι βοηθά να ξεπλυθεί η λιπαρή βρωμιά και απολυμαίνει. Σε μία άλλη κούπα βάλε μαγειρική σόδα και τοποθέτησέ τη στο πάνω ράφι.

Οι επιφάνειες που δεν πρέπει να καθαρίσεις ποτέ με ξύδι
Βάλε το πλυντήριο στο σύντομο πρόγραμμα με το ζεστό νερό και άφησε να κάνει την πλύση. Μόλις τελειώσει, μην το ανοίξεις αμέσως. Άσε τη σόδα και το ξύδι να δράσουν.

Άνοιξε την πόρτα και στέγνωσε το εσωτερικό με μία καθαρή πετσέτα ή ένα καθαρό σφουγγάρι. Μετά από κάθε πλύση άφηνε την πόρτα ανοιχτή ώστε να στεγνώνει σωστά. Αυτό το τελευταίο είναι ένα tip που πρέπει να εφαρμόζεις και μετά από κάθε πλύση του πλυντηρίου ρούχων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti