5 τρόποι να μην κάψεις ξανά τα μαλλιά με την ισιωτική

Τετάρτη, 15 Σεπτέμβριος 2021 18:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5 τρόποι να μην κάψεις ξανά τα μαλλιά με την ισιωτική

Στο προηγούμενο άρθρο σου δώσαμε 5 tips για να σώσεις τα μαλλιά σου που έχουν καεί από την ισιωτική. Σήμερα θα σου πούμε τι να κάνεις για να μην καούν ξανά τα μαλλιά σου.

1. Κάνε το heat protectant spray τον καλύτερό σου φίλο.
Αν τα καμένα μαλλιά από ισιωτική είχαν φωνή και μπορούσαν να μιλήσουν, θα σου έλεγαν να μην τα αφήνεις απροστάτευτα απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες των hot tools. Πριν ισιώσεις τα μαλλιά σου, ψέκασέ τα με ένα σπρέι κατά της θερμότητας, που θα μετριάσει λίγο τις αρνητικές επιπτώσεις της πρέσας στα μαλλιά σου.

2. Περιόρισε την χρήση hot tools.
Το ξέρουμε ότι στο μυαλό σου το να βγεις έξω με τα φυσικά μαλλιά σου είναι σενάριο βγαλμένο από ταινία τρόμου, αλλά μη γίνεσαι drama queen. Το πιο πιθανό είναι να μην έχεις βρει ακόμα πώς να αναδείξεις τη φυσική υφή των μαλλιών σου. Ανεξαρτήτως αυτού όμως, δεν είπαμε να πετάξεις την ισιωτική στα σκουπίδια. Περιόρισε τη χρήση της σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες προσπάθησε να διατηρήσεις το hair look σου ακολουθώντας heat free μεθόδους ή κάνε updos.

3. Μείωσε τη θερμοκρασία.
Το ότι η ισιωτική έφτανε τους 240 βαθμούς Κελσίου ήταν ενδεχομένως για εσένα το selling point. Τώρα όμως αφού έκαψες για τα καλά τα μαλλιά σου, θα πρέπει να μας ακούσεις: Δεν χρειάζεται να βάζεις την πρέσα στο φουλ για να αποκτήσεις του look που επιθυμείς. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και τα μαλλιά σου θα σε ευγνωμονούν!

4. Μάθε να κάνεις κομψά heat free χτενίσματα.
Όχι, όταν λέμε heat free χτενίσματα δεν εννοούμε τη βαρετή αλογοουρά που έκανες στο δημοτικό ή τον κότσο-κεφτέ με τον οποίο τριγυρνάς μέσα στο σπίτι.

5. Μην ισιώνεις τα μαλλιά σου ενώ είναι ακόμα βρεγμένα/νωπά.
Μπορεί να μοιάζει με την εύκολη λύση όταν βγαίνεις από το ντους και έχεις αργήσει για το ραντεβού σου, ωστόσο όταν ακούς τα μαλλιά σου να τσιτσιρίζουν ξέρεις πολύ καλά πως αργότερα θα το μετανιώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti