Στη Σπάρτη η αυλαία του θρίλερ με τον τετράχρονο Αχιλλέα-Αλέξη

Είχε απαχθεί από τη μητέρα του

Τρίτη, 14 Απρίλιος 2020 07:11 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Σπάρτη η αυλαία του θρίλερ με τον τετράχρονο Αχιλλέα-Αλέξη

Στη Σπάρτη σήμανε η λήξη συναγερμού για τον 4χρονο Αχιλλέα-Αλέξη Γιαννακούλη, ο οποίος στις 4 Απριλίου 2020 είχε απαχθεί από τη μητέρα του από την Ηλιούπολη Αττικής κι έκτοτε αναζητούνταν σε όλη τη χώρα, εκτοξεύοντας στο κατακόρυφο την αγωνία της οικογένειάς του για την τύχη του.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε προχωρήσει στην ενεργοποίηση Amber Alert στις 10/04/2020, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς η μητέρα του είχε προβεί σε αυτοδικία, αρνούμενη να επιστρέψει τον ανήλικο στον πατέρα του. Μάλιστα, υπήρχαν ενδείξεις που υποδείκνυαν ότι πιθανόν η ζωή του παιδιού βρισκόταν σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, το παιδί βρέθηκε το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας (13/4) σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Σπάρτη, όπου διέμενε μαζί με τη μητέρα του τις τελευταίες ημέρες.

Αξιοποιώντας πληροφορίες, αστυνομικοί από Υπηρεσία της ΕΛΑΣ στην Αθήνα, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, κατόρθωσαν να εντοπίσουν το «καταφύγιο» της μητέρας, που βρισκόταν, μάλιστα, πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας. Κατά την είσοδο των αστυνομικών στο διαμέρισμα, η μητέρα δεν προέβαλε αντίσταση ενώ, κατά τις πληροφορίες, δεν φάνηκε να έχει ιδιαίτερη συναίσθηση της κατάστασης που η ίδια προκάλεσε με την απόφασή της να μη δώσει σημεία ζωής του μικρού γιου της για διάστημα περίπου 10 ημερών.

Το αγοράκι, που παρελήφθη από τους αστυνομικούς, είναι καλά στην υγεία του, ενώ σε βάρος της μητέρας αναμένεται να σχηματισθεί δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου.

Όπως προκύπτει, η γυναίκα δεν έχει δεσμούς με την πόλη της Σπάρτης, ενώ εξετάζεται εάν διατηρούσε φιλικές σχέσεις με πρόσωπα από την περιοχή, που ενδεχομένως της προσέφεραν βοήθεια για την ίδια και το παιδί της κατά το επίμαχο διάστημα. Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί εάν η μητέρα-απαγωγέας είχε καταφύγει από την πρώτη στιγμή στη Σπάρτη ή μεσολάβησε άλλος τόπος που παρέμεινε με τον γιο της προτού ταξιδέψει στη Λακωνία.

Καταλυτικός ο ρόλος οδηγού ταξί
Τον εντοπισμό του 4χρονου Αχιλλέα-Αλέξη ανακοίνωσε το βράδυ της ίδιας ημέρας το «Χαμόγελο του Παιδιού», αποσύροντας ταυτόχρονα την ειδοποίηση εξαφάνισης και τη φωτογραφία του παιδιού.

Στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός αναφέρεται στον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισε οδηγός ταξί, χάρη στις πληροφορίες του οποίου κατάφεραν οι αρχές να εντοπίσουν μητέρα και παιδί.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

“Το «Χαμόγελο του Παιδιού» θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι πληροφορίες των οποίων έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εύρεση του Αχιλλέα-Αλέξη. Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες που προήλθαν από οδηγό ταξί είχαν καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό του ανήλικου Αχιλλέα-Αλέξη.”

Όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση, ο οργανισμός θα βρίσκεται κοντά στον Αχιλλέα-Αλέξη Γιαννακούλη και την οικογένειά του για την παροχή ψυχολογικής στήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti