«Η Περιφέρεια δε λειτουργεί πια ως ταξιδιωτικό πρακτορείο με μυθικά ταξίδια»

Καυστική απάντηση στην Αδ. Τζανετέα

Παρασκευή, 25 Φεβρουάριος 2022 17:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η Περιφέρεια δε λειτουργεί πια ως ταξιδιωτικό πρακτορείο με μυθικά ταξίδια»

Στις πρόσφατες τοποθετήσεις περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης της ΠΕ Λακωνίας –και ιδιαίτερα της Αδαμαντίας Τζανετέα– επί της τουριστικής προβολής του νομού απάντησαν, μέσω κοινής ανακοίνωσής τους, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης, Υποδομών & Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης και Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Διαβάσαμε με έκπληξη τις αναρτήσεις της περιφερειακής συμβούλου Λακωνίας κας Τζανετέα περί εξαίρεσης της περιοχής της Λακωνίας από την τουριστική προβολή της Περιφέρειάς μας…

Δείχνουμε κατανόηση, γιατί ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι άχαρος, πόσω μάλλον, όταν ασκείται από ανθρώπους, που -δύο χρόνια μετά τις εκλογές- δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι έχασαν και πολύ χειρότερα δεν έχουν αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους έχασαν… Προφανώς, όμως, δε θα ανεχθούμε να μας κουνά το δάχτυλο η εν λόγω περιφερειακή σύμβουλος, η οποία στα δέκα χρόνια που βρισκόταν στο τιμόνι της Λακωνίας τυγχάνει να μην έχει παραχθεί απολύτως κανένα τουριστικό έντυπο ή ηλεκτρονικό υλικό για το νομό, παρά μόνο ένα έντυπο -με τη φωτογραφία της στην πρώτη σελίδα- το οποίο βρήκαμε σε στοίβες στις αποθήκες.

Ας κάνουμε εμείς, επομένως, έναν απολογισμό αυτών των δέκα χρόνων της θητείας της, στη διάρκεια των οποίων καταγράφεται, ενδεικτικά:
- η απώλεια της Σχολής Νοσηλευτικής στη Σπάρτη
- το γεγονός ότι για να έχουν πρόσβαση σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Πελοποννήσου, οι επισκέπτες από όλη την Ελλάδα “ακροβατούν” στη γέφυρα της Σκάλας
- η εγκατάλειψη του οδικού δικτύου της Λακωνίας
- έργα που αναδείχθηκαν σε “γεφύρια της Άρτας”, όπως η γέφυρα του Πόρου στο Γεράκι και ο οδικός άξονας Γύθειο – Αρεόπολη
- έργα “φαντάσματα”, μέσα στη θητεία σας, όπως η Νέα Είσοδος της Σπάρτης.

Και βεβαίως ότι χρειάστηκε να αναλωθούν τα 9 από τα 10 αυτά χρόνια για να προκηρυχθεί ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προσχεδίων του νέου Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης.
Η περιφερειακή Αρχή άλλαξε! Στέκεται δίπλα στον λαό της Λακωνίας, γιατί αυτό αξίζει σε κάθε Λάκωνα και σε κάθε Πελοποννήσιο πολίτη. Και στέκεται, όχι με όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον, αλλά με αίσθηση καθήκοντος, ευθύνης και με τρόπο ουσιαστικό, με έργα που θα οδηγήσουν τον τόπο στην ανάπτυξη, όπως τα έργα που υλοποιούνται ή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης στη Μονεμβασία (φωτισμός Κάστρου, Μαρίνα), η νέα γέφυρα της Σκάλας, Νέα Είσοδος Σπάρτης, ανάδειξη θεάτρου στην Αρχαία Σπάρτη, λειτουργική ολοκλήρωση παλατιών του Μυστρά, ανάδειξη του ποταμού Ευρώτα, εκτεταμένη βελτίωση του οδικού δικτύου της Μάνης, εκσυγχρονισμός οδικού δικτύου Ελαφονήσου, ανάδειξη βυθισμένης πολιτείας Παυλοπετρίου κ.ά.».

Όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού, οι κκ Τζινιέρης, Βερούτης και Καλογεροπούλου υπογραμμίζουν: «Τουριστική προβολή για την Πελοπόννησο υπάρχει, κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, για όλες τις περιοχές της, με καταχωρίσεις, αξιοποιώντας τη δύναμη του διαδικτύου, την ιστοσελίδα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.ά., ψηφιακά μέσα, τα οποία παραλάβαμε εντελώς απαξιωμένα από την πρώην περιφερειακή Αρχή, η οποία παραδόξως είχε δαπανήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αυτά. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δε λειτουργεί πια ως ταξιδιωτικό πρακτορείο με μυθικά ταξίδια! Η Περιφέρεια προσκαλεί δημοσιογράφους, κάνει καταχωρίσεις και καλύπτει δαπάνες για τουριστικό ρεπορτάζ, σεβόμενη πάντα τη δημοσιογραφική δεοντολογία και αφήνοντας τον κάθε τουριστικό ρεπόρτερ να μεταφέρει στο κοινό τη δική του αντικειμενική εμπειρία αυθόρμητα. Δε χρειάζεται η Πελοπόννησος υποβολείς! Αυτό συνέβαινε σε άλλες εποχές.

Δείτε παρακάτω κάποια από τα υλικά που έχουν παραχθεί τα τελευταία δύο χρόνια και δεν τα εντόπισε η επιλεκτική σας αντίληψη

https://www.youtube.com/watch?v=60IaCh99QIE

https://www.youtube.com/watch?v=qyTIvrPa2kY&t=8s

https://www.youtube.com/watch?v=Em2YU2x1KxM

https://bit.ly/3I8MGU2»

Καταλήγοντας, τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής τονίζουν: «Όσο για την περιφερειακή σύμβουλο και νέο μέλος της ομάδας του Πέτρου Τατούλη, επίσης από τη Λακωνία, δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα στη νέα της παράταξη και στον τομέα της Ομογένειας-των Διεθνών Θεμάτων- των Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Δικτύων (λόμπι) με επίκεντρο τις Διεθνείς Σχέσεις και τις Πολιτικές Εξωστρέφειας και γιατί όχι, ελπίζουμε ο νέος πολιτικός της φίλος να της αναθέσει και το project για τη Διαστημική Πύλη Πελοποννήσου».

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti