Δύο επεμβάσεις του Λιμενικού στη Λακωνία τις τελευταίες ημέρες

Σε Νεάπολη και Γύθειο

Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2024 13:50 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δύο επεμβάσεις του Λιμενικού στη Λακωνία τις τελευταίες ημέρες

Για περιστατικό ακυβερνησίας ερασιτεχνικού σκάφους ενημερώθηκε την Τρίτη (27/2) η Λιμενική Αρχή της Νεάπολης Βοιών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 0,95 ναυτικά μίλια νότια της Νεάπολης, με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού προς παροχή συνδρομής, ενώ το ακυβέρνητο πλεούμενο ρυμουλκήθηκε από άλλο ερασιτεχνικό σκάφος στο λιμάνι του Παλαιοκάστρου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ασθενής ναυτικός σε τάνκερ
ανοικτά του Γυθείου
Εξάλλου, τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (28/2) ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή  Γυθείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ότι 25χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος ενός δεξαμενόπλοιου σημαίας Παλάου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Το τάνκερ έπλεε στον Λακωνικό Κόλπο, 12 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοανατολικά του Γυθείου. Στο σημείο έσπευσε η Ε/Γ-λάντζα «ΤΖΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ» Ν. Ελευσίνας 43, που παρέλαβε τον 25χρονο ναύτη και τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Γυθείου. Στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Γυθείου.

φωτο αρχείου

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti