Επικίνδυνη κατολίσθηση βράχων στους Αγριάνους (Φωτο)

Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2024 17:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επικίνδυνη κατολίσθηση βράχων στους Αγριάνους (Φωτο)

Κάθε δεύτερη βροχή κάτι στραβό συμβαίνει. Δρόμοι πλημμυρίζουν, δρόμοι υποχωρούν, κυβόλιθοι στην Παλαιολόγου αποκαλούνται. Για την Αγησιλάου στο Open Mall (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου) δεν χρειάζεται αναφορά. Εκεί το ότι οι κυβόλιθοι τρεμοπαίζουν έγινε συνήθεια.

Ξημερώματα Δευτέρας (26/2) και ως αποτέλεσμα έντονης νεροποντής όλη την προηγούμενη Κυριακή, ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε πάνω από την Πέρα Βρύση, τα διάσημα «Λιοντάρια» των Αγριάνων. Ο βράχος στεκόταν στα δεξιά από το εκεί ξωκκλήσι του Αϊ-Γιαννάκη και από σχετικά ψηλό σημείο έπεσε πάνω στον δρόμο, στην είσοδο τού χωριού. Ο Αϊ-Γιαννάκης είναι ένα κομμάτι του χωριού συνυφασμένο με την παιδική ηλικία των συγχωριανών, αφού έχουν όλοι αναμνήσεις από τα παιχνίδια και τις τρέλες που έκαναν εκεί, μικροί. Η πτώση του βράχου έκανε ζημιές στη σκεπή αλλά και στο Ιερό του ναού. Ένα κομμάτι είναι ακόμα στη σκεπή! Χάλασε την κληματαριά, έσπασε παγκάκια, έριξε κάγκελα. Εν τέλει, ο βράχος ολοκλήρωσε την πορεία του πάνω στο οδόστρωμα, σπάζοντας σε δύο κομμάτια. Ευτυχώς, λόγω της ώρας και των συνθηκών δεν υπήρξε διερχόμενος ώστε να κινδυνεύσει. Ωστόσο υπάρχει πρόβλημα.

Εκεί που έπεσαν οι βράχοι είναι ο κεντρικός αλλά και ο μοναδικός δρόμος που περνούν οι κάτοικοι για το πηγαινέλα στο χωριό. Περνούν αγροτικά, περνούν τρακτέρ, περνούν επιβατικά. Είναι επίφοβο το σημείο. Ο κοινοτάρχης έχει επέμβει κι έχει βάλει «κορδέλες» σήμανσης ενώ όλες οι υπηρεσίες είναι ενήμερες για το συμβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΛΤ», υπάρχει αρμοδίως μερική «δρομολόγηση ενεργειών» αφού ελλείψει κατάλληλου δημοτικού μηχανήματος («σφυρί») έπεται εργολαβία σε ιδιώτη για τον -αναγκαίο- θρυμματισμό και μεταφορά των … κυλιόμενων λίθων. Βέβαια αυτό δεν αρκεί.

Μόλις ανοίξει ο καιρός και αφού αποκατασταθούν οι ζημιές κρίνεται σφόδρα απαραίτητο να γίνει έλεγχος σε όλη την έκταση του χωριού και να τοποθετηθούν πλέγματα όπου είναι αναγκαίο ή εκεί που η τοποθέτησή τους δεν ολοκληρώθηκε ενώ είχε προγραμματιστεί. Επίσης χρειάζεται μελέτη της ποιότητας του εδάφους για να ξέρουμε πού πάμε από εδώ και μπρος.
Δ.Π.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti