Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική επέτειος εορτάστηκε στη Σπάρτη

Στον μητροπολιτικό ΙΝ Ευαγγελιστρίας

Τρίτη, 26 Μάρτιος 2024 11:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική επέτειος εορτάστηκε στη Σπάρτη

Με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια εόρτασε ο Ελληνισμός τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Στη Σπάρτη πανηγύρισε, με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, ο Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελιστρίας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητρόπολης, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.

Ακολούθησε η Δοξολογία για την Εθνική επέτειο παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης και των αρχών του τόπου. Αμέσως μετά την εκφώνηση του Πανηγυρικού, οι Αρχές μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λακεδαιμονίας και αποδόθηκαν τιμές στους Ήρωες του ’21.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti