Ξέφυγε η εγκληματικότητα των Ρομά στην Τραπεζοντή Σπάρτης (VIDEO)

Με το «καλημέρα», αρπαγή τσάντας με λεία 1.250 ευρώ

Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2024 19:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξέφυγε η εγκληματικότητα των Ρομά στην Τραπεζοντή Σπάρτης (VIDEO)

«Κάθε εβδομάδα συμβαίνει κάτι στην Τραπεζοντή», είπε ταραγμένη στον «ΛΤ» η Ε.Β., κάτοικος της περιοχής και για 12η (!), ναι, δωδέκατη φορά θύμα της εγκληματικότητας που κατατρέχει της περιοχή και εκπορεύεται φανερά από μέλη της κοινότητας των Ρομά που κατοικοεδρεύουν εκεί.

Τελευταίο περιστατικό κλοπή τσάντας, με το «καλημέρα»
Όπως περιγράφει η Ε.Β., στις 9:20 το πρωί της Παρασκευής (29/3), έβγαινε από το σπίτι της στην Τραπεζοντή για να πάει να «κάνει τις δουλειές της», ανάμεσα στις οποίες ήταν να κανονίσει να πληρώσει τους εργάτες που χρησιμοποιούσε, να περάσει από την Τράπεζα και γενικά όλη τη ρουτίνα που ακολουθεί ένας πολίτης μέσα στις πολλές σκοτούρες της καθημερινότητας. Για τον λόγο αυτό έφερε μαζί της χρήματα που είχε βάλει στην τσάντα της, στο πίσω κάθισμα του οχήματος. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, 2 νεαροί Ρομά που διέρχονται με τα πόδια τον χώρο, την βλέπουν και αφού ο πρώτος τη χαιρετήσει καλά-καλά και την καλημερίσει, εντοπίζει αυτόματα την τσάντα στο πίσω κάθισμα και με ανείπωτο θράσος ανοίγει την πόρτα και τη «βουτάει». Στη συνέχεια οι δύο Ρομά το βάζουν στα πόδια «και μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε». Λεία, 1250 ευρώ!

Για την κλοπή έχει κατατεθεί μήνυση στο ΑΤ Σπάρτης ενώ έχουν ληφθεί δακτυλικά αποτυπώματα από τις πόρτες του οχήματος. Η υπόθεση έχει πάρει, αρμοδίως, τη συνήθη πορεία της.

Φαίνεται λοιπόν πως η κατάσταση ξεφεύγει επικίνδυνα με την εγκληματικότητα των Ρομά και στην Τραπεζοντή. Η Ε.Β. είπε πως Ρομά, έχουν «μπει» 4 φορές στο σπίτι της αφαιρώντας πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα ενώ 7 φορές μπούκαραν στις αποθήκες της, αφαιρώντας σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμό, μηχανήματα και εργαλεία για το λιομάζωμα. Τέτοια περιστατικά τείνουν να γίνουν ρουτίνα στο χωριό, αφού οι Ρομά «έχουν ρημάξει όλα τα σπίτια» ενώ «δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει πέσει θύμα τους».

Οι «μπαλαμοί» της περιοχής καταγγέλλουν τις χρονοβόρες διαδικασίες και τη γραφειοκρατία που κάνουν δύσκολη την ποινική διεκπεραίωση ανάλογων υποθέσεων. Επίσης διαμαρτύρονται πως οι αρμόδιες υπηρεσίες αντιμετωπίζουν νωχελικά υποθέσεις πολεοδομικών, υγειονομικών ή περιβαλλοντικών παραπτωμάτων που αφορούν τους οικισμούς των Ρομά. Με λίγα λόγια νοιώθουν ανυπεράσπιστοι. Και οι κάμερες ασφαλείας που σχεδόν όλοι τους έχουν τοποθετήσει όπως μαρτυρά και το βίντεο, δεν δίνουν λύση.

Η Ε.Β. περιέγραψε στον «ΛΤ», επίσης, ότι η ίδια έχει αντιμετωπίσει απειλητικές συμπεριφορές από τους Ρομά με τελευταίο περιστατικό, μια ομάδα τους να της έχει κλείσει το δρόμο εμποδίζοντάς τη να μετακινηθεί με το όχημά της. Οι φάρσες μάλιστα, με ενοχλητικό χτύπημα κουδουνιών είναι ατελείωτες.

Κλείνοντας, περιγράφω την όψη της Ε.Β., που μιλώντας στον «ΛΤ», είχε την εικόνα ενός απηυδισμένου, απογοητευμένου, κατ’ επανάληψη αδικούμενου ατόμου. Η ταραχή της, την έκανε να μην μπορεί να χειριστεί ακόμα και το κινητό της. Καταντάει ευχολόγιο το να πεις πως πρέπει να ληφθούν μέτρα, σε κεντρικό επίπεδο, ωστόσο η ιστορική εμπειρία δείχνει πως εκεί που το κράτος δεν μπορεί, ή ίσως δεν θέλει να επέμβει, παρεμβαίνει το παρακράτος. Και ο νοών, νοείτω …

Δείτε το αποκαλυπτικό video

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti