Πρόεδρος καλεί εθελοντές για ένα αστραφτερό Ξηροκάμπι

«Να κάνουμε τον τόπο μας να λάμψει από καθαριότητα»

Παρασκευή, 26 Απρίλιος 2024 08:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόεδρος καλεί εθελοντές για ένα αστραφτερό Ξηροκάμπι

Η περίοδος της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα ζυγώνει και ο τόπος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τις άγιες αυτές ημέρες των Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου. Ως είθισται, οι προετοιμασίες σε όλα τα επίπεδα για το ξεχωριστό αυτό διάστημα κορυφώνονται, καθώς τα πάντα πρέπει να είναι στην εντέλεια, ώστε να δένουν αρμονικά με το κλίμα κατάνυξης που κυριαρχεί τέτοιο καιρό. Ο τομέας καθαριότητα (πρέπει να) βρίσκεται ψηλά στη λίστα των «υποχρεώσεων», όχι βέβαια μόνο των ημερών, αλλά σε σταθερή βάση, ολοχρονίς.

Με το σκεπτικό αυτό, ήδη κάποιοι στέλνουν μήνυμα ενθάρρυνσης εθελοντικών εγχειρημάτων. Όπως ο δραστήριος πρόεδρος της ΤΚ Ξηροκαμπίου, Αριστομένης (Μένιος) Πιερρουτσάκος, που προτρέπει κάθε ενεργό πολίτη να συνδράμει σε πρωτοβουλία για εξωραϊσμό της έδρας της ΔΕ Φάριδος. Ο ίδιος σημειώνει: «Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, δεν υπάρχει αρκετό εργατικό δυναμικό στον δήμο για να καλυφθούν αδυναμίες ή ελλείψεις της Πολιτείας, για τις οποίες δεν ευθύνεται βέβαια η παρούσα δημοτική αρχή. Η τωρινή διοίκηση οφείλω να πω ότι κάνει μεγάλες και φιλότιμες προσπάθειες, με το λίγο προσωπικό που διαθέτει. Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά τούς συμπολίτες μου και από την θέση που βρίσκομαι να βοηθήσουμε όλοι εθελοντικά και πριν τις άγιες μέρες που έρχονται, να κάνουμε τον τόπο μας να λάμψει από καθαριότητα!»

Εμβαθύνοντας στη έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς στο σύνολο, ο κ. Πιερρουτσάκος παρατηρεί: «Εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής... Μία μετάβαση από το Εγώ στο Εμείς... Μία κοινωνική αρετή που έχει στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Μία έκφραση αλληλεγγύης και κοινωνικής συμμετοχής, μικρές πράξεις ανθρωπιάς και φροντίδας, συμβάλουν και ενώνουν την κοινωνία μας. Είναι σπουδαίο να είσαι ενεργός πολίτης στην κοινότητά σου».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος δίνει «ραντεβού αλληλεγγύης» έξω από τα γραφεία της Κοινότητας στο Ξηροκάμπι, το Σάββατο και την Κυριακή 27-28 Απριλίου και ώρα 8:30΄ το πρωί, για μια εκστρατεία καθαρισμού της περιοχής. «Εύχομαι να καταφέρετε να είστε όλοι εκεί», σημειώνει στην πρόσκλησή του. Ας ελπίσουμε ότι θα βρει απήχηση…

Χ.Π.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti