Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας

«Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία»

Παρασκευή, 26 Απρίλιος 2024 11:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας

Η Διεθνής Ημέρα των Εργατών ή Πρωτομαγιά -γνωστή και ως «Ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς»- έχει μεγάλη σημασία για τους εργαζόμενους, «γιατί αποτελεί μια ημέρα αναγνώρισης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των προσπαθειών για βελτίωση των συνθηκών εργασίας παγκοσμίως», τονίζεται από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας. Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι «ημέρα απεργίας» και «όχι μεταφερόμενης αργίας». Από τη ΓΣΕΕ υπογραμμίζεται πως δεν διεκδικεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως αργία την 1η Μάη «και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη».

«Παντού οκτάωρο»
Με σύνθημα «παντού οκτάωρο, παντού δικαιώματα, ο αγώνας συνεχίζεται», το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργία και την συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαΐου και ώρα 10:30΄ το πρωί στην έδρα του στη Σπάρτη (Αγ. Νίκωνος 124).

Η ΓΣΕΕ, προτάσσει: «Αγωνιζόμαστε για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα, σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις συνέπειες της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, της εκτίναξης του κόστους διαβίωσης, στέγασης και του ενεργειακού κόστους. Απαιτούμε σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και την ασφάλειά μας, σεβασμό στο εργατικό εισόδημα, σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά δικαιώματά μας».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti