Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνει την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και στον κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, λόγω μεταφοράς υπερμεγεθών φορτίων (τμήματα ανεμογεννητριών).
Οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας και θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, καθημερινά από τις 04:30 έως τις 14:00, εξαιρουμένης της περιόδου από 24 έως 29 Οκτωβρίου.
Τι προβλέπεται για τον κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη
Στον συγκεκριμένο κλάδο του αυτοκινητοδρόμου, θα εφαρμοστούν ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης – Σπάρτης, εντός των ορίων του έργου παραχώρησης, και στις δύο κατευθύνσεις, όταν διέρχονται τα υπερμεγέθη οχήματα μεταφοράς των ανεμογεννητριών.
Οι διακοπές αυτές είναι απαραίτητες για την ασφαλή διέλευση των φορτίων, λόγω του όγκου και της ειδικής μεταχείρισης που απαιτείται για τη μετακίνησή τους.
Εναλλακτικές διαδρομές – Μέτρα πρόληψης
Καθ’ όλη τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων:
Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με προσωρινές πινακίδες σήμανσης, φωτεινούς σηματοδότες και οδηγίες της Τροχαίας.
Θα υπάρχει σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας αμέσως μετά τη διέλευση της φάλαγγας των οχημάτων.
Συνιστάται στους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις ώρες αιχμής των ρυθμίσεων (04:30 – 14:00) και να ενημερώνονται για τις εναλλακτικές διαδρομές, ιδίως όταν πρόκειται για μετακινήσεις προς ή από τη Σπάρτη μέσω Λεύκτρου.
Γενικές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο
Πέραν του κλάδου Λεύκτρο – Σπάρτη, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και σε άλλα σημεία του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, περιλαμβάνοντας:
Ολιγόλεπτες διακοπές στις σήραγγες στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
Βραδυπορίες ή αποκλεισμούς σε επιμέρους τμήματα, ειδικά κατά τη διέλευση γεφυρών.
Εκτροπές της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Αθήνα, με προσωρινή χρήση εναλλακτικών διαδρομών μέσω Νεστάνης και της Παλαιάς Ε.Ο.
Συστάσεις προς τους πολίτες
Η Αστυνομική Διεύθυνση συνιστά στους οδηγούς:
Να τηρούν πιστά τη σήμανση και τις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων.
Να προγραμματίζουν εγκαίρως τα ταξίδια τους, ιδίως όσοι κινούνται τακτικά στον άξονα Λεύκτρο – Σπάρτη.
Να επιδείξουν κατανόηση και συνεργασία, καθώς τα μέτρα είναι προσωρινά και στοχεύουν στην ασφάλεια όλων.
Για περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μπορείτε να επισκέπτεστε την επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας ή να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις της Τροχαίας Πελοποννήσου.




