Και τη Μ. Εβδομάδα συνεχίζεται το εντατικό «σφυροκόπημα» στην παρανομία στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, μία ακόμη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τρίτη (7/4) στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Η επιχείρηση, που εντάσσεται στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, υλοποιήθηκε συντονισμένα από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι σε συνολικά 808 άτομα, εκ των οποίων 712 ήταν ημεδαποί και 96 αλλοδαποί, καθώς και σε 626 οχήματα. Οι έλεγχοι οδήγησαν σε 48 προσαγωγές, από τις οποίες οι 38 αφορούσαν ημεδαπούς και οι 10 αλλοδαπούς. Εξ αυτών, οι 26 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα.
Τρεις με χειροπέδες στη Λακωνία
Στη Λακωνία, ειδικότερα, μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται ένας αλλοδαπός για υπόθεση ναρκωτικών, ένας ημεδαπός για στέρηση δελτίου ταυτότητας, καθώς και ένας αλλοδαπός που διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του κινείται ήδη η διαδικασία επιστροφής.
Έλεγχοι για ΚΟΚ και ναρκο-«λαβράκια»
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην οδική ασφάλεια στην Περιφέρεια, καθώς βεβαιώθηκαν συνολικά 295 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ τρία οχήματα ακινητοποιήθηκαν.
Παράλληλα, οι Αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σε κατασχέσεις ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου. Στην Αργολίδα εντοπίστηκαν 6,33 γραμμάρια κάνναβης και δύο αυτοσχέδια τσιγάρα, στην Αρκαδία μικροποσότητες κάνναβης και κεταμίνης, στην Κορινθία μικροποσότητα και τρίφτης κάνναβης, στη Λακωνία μικροποσότητα κάνναβης, ενώ στη Μεσσηνία δεσμεύτηκαν 7,7 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης και ένα τσιγαριλίκι.
Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.




